Journalist i Medier24, Torill Henriksen, tar et oppgjør med årets journalistkonferanser. Her fra LLAs landsmøte i Ålesund i mars.

SKRÅBLIKK:

Dette er de beste (og verste) konferansene å dekke som journalist

«På en konferanse er det mye som er viktig, men dette skal ikke handle om hvem som hadde de beste foredragene, de beste kåringene eller den beste minglingen, men heller det som er mye viktigere.», skriver Torill Henriksen.

Publisert Sist oppdatert

Etter to brutale digital-år var 2022 året hvor alle skulle på konferanse. For Medier24 betød det en heftig vår og delvis høst med mange reiser rundt på konferansehoteller.

Som deltaker og journalist på flere av dem tar jeg meg friheten til å komme med noen tips. Så spiss ørene, alle konferanseledere!

På en konferanse er det mye som er viktig, men dette skal ikke handle om hvem som hadde de beste foredragene, de beste kåringene eller den beste minglingen, men heller det som er mye viktigere.

For meg er det blant annet de fire B-ene: Bacon, bord, badekar og baderomsdør. Den siste krever kanskje en forklaring, derfor starter vi med SKUP-konferansen i Tønsberg.

SKUP:

En fullpakket konferanse hvor man må løpe beina av seg for å rekke alle foredrag, og sitter med en konstant FOMO fordi man ikke fikk sett alt.

I tillegg var det her den ene B-en ble et problem, nemlig baderomsdør. For det tok over et døgn før jeg innså av døra til dusjkabinettet også var døra til badet. Siden rommet hadde direkte utsikt til en gågate med potensielt 700 journalister vandrende forbi, ble det høy gardinføring. Det må da være mulig å få til en egen baderomsdør?

B nr.1, Bacon, var også en utfordring. For den pirkete sjelen som ikke vil ha speilegg, men heller eggerøre sammen med stabelen med bacon, betød det å enten stå over sistnevnte, eller plukke baconskiver av speileggene. Jeg har såpass respekt for mine kolleger at det sto jeg over.

Fordel var at SKUP kunne by på softis. Alltid en vinner.

Nordiske Mediedager:

Siden NMD ikke er en «tradisjonell» konferanse, må man dømme etter andre ting. For jeg hadde utmerket utsikt fra hotellrommet, men det var ikke knyttet til NMD. Derfor kan heller ikke de få minuspoeng for at det var et hotell uten frokostbuffet og badekar.

De kan dog få minuspoeng for manglende minglemat på konferansen.

Her har de ett og annet å lære fra Medieleder som ble arrangert like i forkant. Her var det lange bord med frukt, bakverk, kaffe og müsli, slik at redaktørene holdt seg våken gjennom dagen.

Hos NMD gikk dagene med til leting av mat. For en lett hangry trønder er dette en utfordring. Det var heller ikke satt av tid til mat mellom åpning av konferansen og utdeling av de 144 Medieprisene som var en liten gangtur unna.

Men også de får plusspoeng for softis-maskin. Vegansk appåtil!

Heller ikke her var det bord å spore. Prisutdelingen og åpningen av konferansen endte med at både jeg og andre meta-journalister satt på gulvet ved siden av scenen. Og selv om jeg ikke har noe ønske om lederjobb, liker jeg ikke å jobbe bokstavelig talt på gulvet.

Svarte Natta:

Nordlendingene har forstått viktigheten av en god frokost. Her var det så stor frokostbuffet at den var fordelt på to rom. Det var så mye mat at jeg faktisk godtok at det ikke var badekar.

Men igjen: Bord. Heldigvis var flere av sesjonene halvfulle, som gjorde at jeg satte meg på første rad med beina på en stol.

Pluss for eget arbeidsbord for metapressen under prisutdelingen på kvelden.

Data–SKUP:

Skuffende nok fikk jeg ikke godkjent hotellovernatting under data-SKUP på The Hub i Oslo (siden jeg tross alt bor en liten trikketur unna). Derfor fikk jeg ikke sjekket de fleste B-ene. Men konferansen får et digert pluss for lunsjen, som inneholdt et bugnende kake-bord.

Ouzo-ostekake kan redde de fleste konferanser.

Heller ikke her var det bord. Redningen ble Medier24s sjefredaktørs sekk som fungerte som mac-holder.

Radiodager:

Heller ikke her fikk vi godkjent hotell på Ullevaal. Men her fikk vi oss et fint bord å jobbe ved under deler av konferansen, noe som er en diger oppgradering fra i fjor, da jeg jobbet på gulvet.

Lunsjen var også upåklagelig!

Hauststormen:

Undertegnede dro ikke til Hauststormen i Bergen, men har fått rapport fra Medier24s utsendte. Bugner av bacon, fine hotellrom med mulighet for badekar om man var heldig og baderomsdør (men den er også litt gjennomsiktig, så et lite trekk der).

Når det gjelder bord gjorde NJ Frilans sine sesjoner rent bord (ja, pun intended), mens det dessverre ble mye mac-på-fanget under de andre foredragene.

4xB i Ålesund:

Og så. Vinneren. Konferansen som traff på alle kriterier.

LLAs landsmøte i Ålesund: Den eneste konferansen hvor flere av Medier24s utsendte fikk badekar (nyhetsredaktøren er fortsatt snurt).

Den eneste konferansen hvor alle fikk bord. Dette gjaldt under alle sesjoner, og eget arbeidsbord under prisutdelingen på kvelden.

Konferansen alle andre konferanser ble målt opp mot. Jeg kom hjem uten vond rygg, vonde knær og en rumlende mage.

Gratulerer til LLA!

Så til arrangør-komiteer som planlegger for neste år:

Ha meta-journalistene i minne. De som skal rapportere fra herligheten. Gi de mat. Gi de et bord. La de hvile. For mens dere drar ballonger inn i heisen fordi dere vil pynte til nachspielet etter alle prisene er delt ut, har de aller helst lyst til å legge seg ned i et badekar med en skål softis og glede seg til frokostbuffet.

———————————————-

Dette er en kommentar, og gir uttrykk for skribentens mening. Har du lyst til å skrive i Medier24? Send ditt innlegg til meninger@medier24.no.

Powered by Labrador CMS