Trine Ohrberg i MBL delte ut Medieprisene denne uka. Da kan ikke Ukas Beste være noe dårligere.

KOMMENTAR:

Det ble delt ut over 30 priser i Bergen denne uka og det er jo ikke på langt nær nok – så Ukas Beste deler ut noen til!

«Ingeborg Heldal for engasjement, Lars Birger Persen for look-a-like, VG/NENT for vennskap og Josimar med trøstepris er blant vinnerne hos Ukas Beste », skriver Marius Thorkildsen.

Publisert

Det er nordiske mediedager, og i forbindelse med det var det selvsagt også prisutdeling. Inkludert hederlige omtaler, minnepriser og den store journalistprisen ble det delt ut over 30 priser i Bergen denne uka og det er jo ikke på langt nær nok priser.

For å bøte på den nærmest ubetydelige mengden priser vil vi i Ukas beste redaksjonen selvsagt bidratt med et tjue talls priser selv:

1. Årets mest entusiastiske redaktør: Ingeborg Heldal i KK

Ingeborg Heldal er alltid entusiastisk og det fortjener rett og slett en pris.

2. Årets for-seks-måneder-siden-var-vi-bitre-fiender-i-tingretten-nå-har-vg-åpnet-lommeboka-og-vi-er-venner-igjen: VG og NENT Group.

Det er ikke bare TV 2 som krangler. VG og NENT har også prøvd seg. Heldigvis klarte de å bli venner igjen, og det fortjener en pris.

Se på det smilet da! Her er Ingeborg Heldal på vei opp til scenen for å motta prisen for Årets Magasin.

3. Årets lokalavisnavn: Fjuken

Hva faen er en Fjuk? Ifølge definisjoner.com er det “Viljug med ein gong, sers beinsam”, som ikke gjør meg noe klokere. Dessverre hører det ikke med pengepremie i Ukas Beste, hvis ikke burde prispengene benyttes på forskning på dette temaet.

4. Årets minst lokkende tittel: Medietilsynet i Medier24 for «DSA kan bidra til å sikre pressefriheten på de globale plattformene»

Jeg skjønner ingenting, og jeg får heller ikke lyst til å forstå, men det er kanskje også meningen.

5. Årets papirvenn: Tellef Raabe

Tellef Raabe tror nordmenn vil lese nyheter på papir i uoverskuelig fremtid. Jeg tror kanskje den fremtiden er overskuelig, men optimismen fortjener uansett pris.

6. Årets papirbøddel: Erik Wilberg

Erik Wilberg har mye mindre tro på papiravisen, og mener at vi kan miste den allerede nå. Sannsynligvis ligger vel sannheten ett sted midt imellom på Wilberg – Raabe-aksen.

7. Årets redaktør som definitivt ikke er Espen Nakstad som prøver å få seg en ny identitet: Lars Birger Persen

Nyhetsredaktør blir journalist hos konkurrenten

8. Årets minste mediemanbun: Niclas Fonn Skinlo

Jakob og Niclas ansatt i P4s morgenshow

9. Årets beste intervjuteknikk: Tora Lind Berg for «Eldre mannfolk er de enkleste å få i tale og rundt lillefingeren»

10. Årets beste produktplassering, og tilhørende fjerning av produktplassering: Harm og Hegseth

11. Årets beste dårlige taper: Josimar

Siden de ikke er en del av MBL så var de trolig ikke nominert til pris i Bergen. Det hindret ikke redaktøren fra å reagere på at det var NRK som stakk av med hederlig omtale i Årets Nasjonale Sportsdekning under Medieprisene. Vi tar ansvar og gir Josimar en trøstepris!

12.-20: Går til Bergens Tidende

Vi vet ikke helt hvorfor de skal få pris, men siden dette foregår i Bergen antar vi Mediebedriftenes Landsforening prøver å kjøpe seg litt goodwill. Da kan ikke vi i Ukas Beste være noe dårligere.

Ukas mest dramatiske udramatisk

Det gikk som det måtte gå. Bernt Hulsker er ikke lenger en del av stallen til VGs influencer-byrå MAX Social. Hans tidligere manager Vilde Kristine Darvik sa i den forbindelse følgende til VG:

– Det stemmer at Bernt ikke lenger er tilknyttet MAX Social. Dette var helt udramatisk, og vi ønsker han alt godt.

HELT. UDRAMATISK.

Jeg kan knapt tenke på en mer dramatisk måte å avslutte et arbeidsforhold på enn det som har skjedd i denne saken. Hvis dette er ansett som en udramatisk hendelse i MAX Social så er jeg utrolig spent på hva som faktisk er dramatisk.

Skjer det såpass mye syke ting i Akersgata at dette ikke engang får folk til å heve et øyebryn?

Gratulerer med pris!

PS: Takk til Thomas Lien (@tholien på Twitter) for tips om denne saken.

Ukas beste nyord: Studentfluencer

Flytoget har valgt å la en rekke utvekslingsstudenter rundt omkring i verden lage innhold om det å være student i utlandet. Håpet at dette skal inspirere andre studenter til å studere utenlands, og dermed reise mer med fly som igjen vil gi enda flere togturer med Flytoget. Navnet på dette konseptet er «Studentfluencere». Altså influencer (red anm.: blogger) bare student.

Jeg har alltid lurt på når i livet man går fra å være vanlig menneske til å bli sur gubbe, men jeg føler at dette skjedde med meg da jeg leste denne saken.

Hva betyr det når man bytter ut “in” med “student”. Direkte oversatt til norsk går ordet fra å være “påvirker”(altså en person som påvirker andre) til å bli studentvirker som vel egentlig bare betyr “en student.. som virker?”.

Som sagt, jeg forstår at dette er veldig gubbete å henge seg opp i. Likevel klarer jeg ikke å la være. Om ikke annet tyder det vel på at de har truffet helt riktig med målgruppen, og at jeg på ingen måte er i denne målgruppen.

Uansett håper jeg det hjelper, og gratulerer masse med pris.

———————————————-

Dette er en kommentar, og gir uttrykk for skribentens mening. Har du lyst til å skrive i Medier24? Send ditt innlegg til meninger@medier24.no.

Powered by Labrador CMS