Kristine Sterud er debattansvarlig i Medier24.

KOMMENTAR:

Hei, du som leser debattstoffet vårt!

«Min jobb er å legge til rette for mediedebatt. Derfor trenger jeg også deg. Du som jobber i media. Leser media. Bryr deg om media.», skriver Medier24s debattansvarlig, Kristine Sterud.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

«Ehm… Hvem er det??», hvisket jeg til kollegaen min for det som føltes ut som hundrede gang de siste dagene. Medier24 var på Arendalsuka, og jeg hadde vært ansatt som debattansvarlig i under en uke.

Noen måneder tidligere hadde jeg på jobbintervjuet huket av på «jeg er en person som kjenner mange». Nå stod jeg i Arendal og innså at jeg kjente jo best til de mediehusene jeg selv hadde jobbet i. Redaktørerene, medieledere, analytikerne, medieviterne, podkast-kjendisene og journalister ellers i bransjen og som minglet i sørlandsbyen visste jeg ikke automatisk hvem var.

Heldigvis jobber jeg med en gjeng som er flinke på å dele av sin kunnskap. Dessuten er jeg er jo journalist, og lever av å kontakte folk jeg ikke kjenner fra før.

Nettopp det har jeg gjort denne første høsten i debattsatsingen på Medier24. Jeg synes vi er inne på noe, både tematisk og skribentmessig - med et bredt utvalg. Antall sidevisninger på debattflaten har aldri vært høyere. Det henger jo selvsagt sammen med at vi publiserer innlegg oftere enn før.

Blant faste spaltister finner vi alt fra ringrever, humorister, fagfolk og frilansjournalister, som har forskjellige innspill og erfaringer å dele av.

Debatten følger jo nyhetsbildet, og innlegg hos oss er aktuelle for mediene når det er drap i Kongsberg eller skyting på Bislett i Oslo. Samtidig har vi rom for analyser om bransjens utfordringer, oppturer og kritikk av journalistikken som lages.

Av og til får også vi kritikk, og det synes jeg er bra. Hvordan kan vi utvikle oss om vi ikke vet hva dere lesere er opptatte av og mener om det vi gjør?

Medie-Norge er mer enn bare de som jobber i andedammen innenfor ring 3 i Oslo. I en opptelling jeg gjorde nå til jul er cirka en tredjedel av alle innleggene våre, uavhengig av tema, skrevet av noen som bor utenfor hovedstaden.

Å få inn stemmer fra flere deler av landet er likevel noe vi kan bli bedre på. Det samme gjelder mennesker med en annen bakgrunn enn meg. Og da er det viktig at de får snakke om det de er opptatte av, og ikke bare om mangfold.

Jeg vil også ha flere vanlige folk inn i spaltene - det er tross alt de som konsumerer alt vi i mediebransjen lager. Disse tre tingene er noen av målene mine for 2022, og som vi skal måle at vi når det neste halve året.

Drøye fire måneder etter Arendalsuka, er oversikten min over medielandskapet og alle dens aktører betraktelig bedre. Men jeg vet ikke, og kommer jo aldri, til å vite hvem alle i bransjen er til enhver tid. JEG er jo ikke mediedebatten i bransjen - min jobb er å legge til rette for den.

Derfor trenger jeg også deg. Du som jobber i media. Leser media. Bryr deg om media.

Send meg gjerne innspill, enten til fulle tekster du vil ytre offentlig, eller små og store tips til folk og temaer i bransjen du mener jeg og Medier24 burde se nærmere på.

Du når meg på kristine@medier24.no eller meninger@medier24.no

Enn så lenge, god jul!

———————————————-

Dette er en kommentar, og gir uttrykk for skribentens mening. Har du lyst til å skrive i Medier24? Send ditt innlegg til meninger@medier24.no.

Powered by Labrador CMS