Ap-leder Jonas Gahr Støre og Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum avbildet da de la frem regjeringsplattformen ved Hurdalsjøen hotell i fjor.
Ap-leder Jonas Gahr Støre og Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum avbildet da de la frem regjeringsplattformen ved Hurdalsjøen hotell i fjor.

Jonas Gahr Støre vil ikke uttale seg om Tajik-saken

Statsministeren er taus om Hadia Taijiks ordkrig med Aftenposten.

Publisert Sist oppdatert

Statsminister og Arbeiderpartiet-leder Jonas Gahr Støre er foreløpig taus om den pågående konflikten mellom arbeids- og sosialminister Hadia Tajik og Aftenposten.

Støres rådgivere opplyser til Dagbladet at Støre foreløpig «ikke ønsker å kommentere saken».

Bakgrunnen for konflikten er at Tajik i helgen hevdet Aftenposten ville lage en sak om henne som var «egnet til å mistenkeliggjøre» henne «helt uten grunn». Tajik har også kalt det hele en «presseskandale».

Aftenposten-redaktør Trine Eilertsen avviser kritikken og anklagene. Hun har også understreket flere ganger at avisen ikke kan kommentere upublisert materiale.

Saken har skapt stort engasjement blant mediefolk, og både Tajik og Eilertsen får støtte.

De to barket også sammen i NRK-programmet Politisk kvarter mandag formiddag.

– Det Aftenposten har drevet med, det er en «presseskandale». De har presset meg inn i en situasjon, der jeg må velge mellom å fremstå som at jeg har utnyttet systemet for å få pendlerbolig i tre måneder, eller å åpent fortelle om min sikkerhetssituasjon, noe jeg ikke har ønsket å gjøre, sa Tajik.

Bruken av ordet «presseskandale» har ikke Eilertsen forståelse for.

– Vi har fortalt deg om hvilken informasjon vi har, for vi ønsker at du skal få muligheten til å kommentere det. Risikoen med det er selvsagt at du gjør som du gjør, og plukker litt av den og lager det Facebook-innlegget du gjorde, sa Eilertsen.

Powered by Labrador CMS