Arbeids- og inkluderingsminister Hadia Tajik og sjefredaktør Trine Eilertsen
Arbeids- og inkluderingsminister Hadia Tajik og sjefredaktør Trine Eilertsen

Hadia Tajik går hardt ut mot upublisert Aftenposten-sak: – Uryddig, svarer sjefredaktøren

Publiserte Aftenposten-sitater på Facebook. – Jeg stoler ikke på at de vil gjengi mitt svar i sin helhet.

Publisert Sist oppdatert

Fredag kveld gikk arbeidsminister Hadia Tajik ut mot Aftenposten på sin egen Facebook–side. Bakgrunnen var at avisen hadde forsøkt å få et intervju med statsråden om det at hun hadde hatt en pendlerbolig i 2019.

Stoler ikke på Aftenposten

I sitt innlegg mener hun at Aftenposten vil lage en sak som er «egnet til å mistenkeliggjøre meg og det helt uten grunn». Hun legger til:

«I dag fikk jeg også beskjed om noe jeg aldri har opplevd med norsk presse før - at de mot min vilje vil publisere opplysninger om trusselvurderinger og sikkerhetstiltak rundt meg.

Det gjør at jeg ikke har noe annet valg enn å selv fortelle om dette og slippe å bli mistenkt for å utnytte systemet».

I innlegget har hun lagt ved sitatene hun har gitt til Aftenposten og begrunner det med at hun ikke stoler på at Aftenposten vil gjengi hennes svar i helhet.

Innlegget har fått stor oppmerksomhet og nær 500 kommentarer og delt over 1000 ganger.

Medier24 har forsøkt å komme i kontakt med Hadia Tajik gjennom hennes pressekontakter, men hun er ikke tilgjengelig for kommentar.

Ønsket kun å snakke med redaksjonsledere

Lørdag morgen svarte sjefredaktør i Aftenposten, Trine Eilertsen, på Tajiks post i et eget innlegg på sin Facebook-side.

Eilertsen skriver at avisen ikke kan kommentere upublisert materiale og påpeker:

«.. det vi velger å publisere vil være sterkt påvirket av kontakten vi har med kilder, som Tajik. Hun er den viktigste kilden i denne saken, og hennes bidrag vil påvirke fremstilling og vurderinger knyttet til publisering.»

Eilertsen påpeker at avisen har forsøkt å få Tajik i tale siden 31. januar.

«Tajik har hatt god tid til å opplyse saken, men har ikke ønsket å stille til intervju. Hun har kun kommunisert skriftlig, uten å ville la seg intervjue. Hun har ikke ønsket å snakke med journalister, kun redaksjonsledere. Det har gjort informasjonsinnhentingen vanskelig.»

Til Medier24 utdyper Eilertsen kommentaren. Hun reagerer sterkt på Tajik sin post.

– Dette er ganske uryddig av en statsråd. Det er ingen grunn til at hun skal tro at hun ikke får fortelle sin versjon i en eventuell sak. Dette undergraver hele troverdigheten til det vi holder på med.

Eilertsen påpeker at hun forstår hvorfor Tajik går ut med sitatene.

– Dette har vi sett før at sterke mennesker gjør, de bruker sosiale medier for å punktere eller parkere en sak. Og det er veldig effektivt, men jeg hadde håpet at Tajik ikke var i den ligaen.

– Det er greit at hun forteller sin historie, men det å gjengi hva hun mener vi har tenkt, og si at vi har tenkt å lage skandaleoppslag, det er å ta det et steg lengre.

Eilertsen er klar på at avisen ikke har truet med å publisere en sak.

– Vi har satt tidsfrist, men vi har ikke truet. Vi har gitt fristen for å få fremgang i saken. Dette er noe alle journalister er kjent med når man snakker med kilder som bare svarer skriftlig, og drøyer med å svare. Vi må også holde farten oppe.

– Vi henter inn informasjon, og det kan oppleves som ubehagelig, men vi truer aldri med publisering.

Powered by Labrador CMS