Bilde av Ingeborg Senneset
«Dyktige journalister som orker å gjøre jobben sin, er et gode som gagner samfunnet som helhet», skriver Ingeborg Senneset om sin kollega Abdirahman Hassan.

MENINGER:

Dette gjør meg rasende. Og det burde du bli òg.

«Min dyktige kollega er blitt skyteskive for sosiale mediers bunnløse evne til oppgurgling av usaklig og personrettet, invaderende og råtten liksom-kritikk», skriver Ingeborg Senneset.

Publisert Sist oppdatert

Stolt av min kollega Abdirahman Hassan, som blant veldig mye annet driver kritisk journalistikk rettet mot Oslo-skolen.

Han gjør en stillferdig og glimrende jobb som gagner samfunnet, han er ydmyk og lydhør for innspill og kritikk. Med andre ord et forbilde.

Innlegget ble først publisert på Facebook, og er gjengitt med tillatelse.  Medier24 har også vært i kontakt med Hassan i forkant av publisering.

Men. I det siste har saksfeltet hans også innbefattet den såkalte håndhilse-saken, hvor en elev ikke tok rektor i hånden.

Og med det er min dyktige kollega blitt skyteskive for sosiale mediers bunnløse evne til oppgurgling av usaklig og personrettet, invaderende og råtten liksom-kritikk. Jeg ser mange av dem, og da et det etter alt å dømme kun toppen av isberget.

Dette gjør meg rasende. Og det burde du bli òg.

Sakene han dekker, er et ekstremt viktig område med store konsekvenser ikke bare for barn og unge, men også økonomisk og for oppvekst, integrering og inkludering.

Det krever et skarpt journalistisk blikk, utholdenhet og lydhørhet, og ikke minst teft og innsikt. Alt dette settes under unødvendig og utmattende press når innbokser og tråder oversvømmes av søppelkommentarer.

Ja, jeg kaller det søppel, for selvsagt sikter jeg ikke til eventuell konstruktiv kritikk av redaksjonelle avgjørelser, det trenger pressen generelt og også vi i Aftenposten. Send det inn.

Men det man bare «må få ut» av insinuasjoner rundt en persons egnethet, motivasjoner eller integritet hører hjemme i ens egen personlige skraphaug.

Dyktige journalister som orker å gjøre jobben sin, er et gode som gagner samfunnet som helhet. Takk til Abdirahman for å være en av dem som bidrar.

Måtte de saklige og takknemlige, samme hvem de er uenige eller enige med, overdøve og gi energi til ham og alle andre som våger offentligheten som yrkesvei, til å fortsette. Det trengs.

———————————————-

Dette er et debattinnlegg, og gir uttrykk for skribentens mening. Har du lyst til å skrive i Medier24? Send ditt innlegg til meninger@medier24.no.

Powered by Labrador CMS