Klubbleder i Polaris Media, Jakob Ellingsen og styreleder Trond Berger

Polaris Media gir 146 millioner i utbytte: – Lover godt for årets lønnsoppgjør, sier klubbleder

Gode tall for fjoråret gjør at Polaris Media gir tilbake til aksjonærene. Klubbleder Jakob Ellingsen er klar på at dette også må komme de ansatte til gode.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

I forrige uke la Polaris Media frem kvartalsrapporten for 4. kvartal 2021, og tallene for fjoråret i sin helhet.

Samtidig, under presentasjonen av rapporten, informerte konsernsjef Per Axel Koch om at det vil bli utbetalt utbytte.

I 2020 hadde ikke konsernet mulighet til å betale utbytte, fordi de mottok koronakompensasjon, både i Norge og for den svenske delen, Stampen Media.

Koch informerte om at utbyttet ville være to kroner i ordinært utbytte, i tillegg til en krone i ekstraordinært utbytte.

Det ekstraordinære utbyttet kommer som følge av at Polaris Media i 2020 vant ankesaken mot advokatfirmaet Arntzen de Besche, og mottok 100 millioner kroner. Det ble bestemt at halvparten av den summen skal gå til aksjonærene.

Til sammen får aksjonærene i Polaris Media 146,8 millioner kroner i utbytte i år.

– Klar indikasjon

Klubbleder i NJ Polaris Media, Jacob Ellingsen, sier at utbyttet lover godt for årets lønnsoppgjør.

– Dette gjør jo at vi må forvente at det blir skikkelig hyggelig på årets lønnsoppgjør. Dette er en klar indikasjon med at det er godt med penger på bok, og vi har det vi trenger av inntekter, og da må jo også de ansatte få sin del, sier Ellingsen til Medier24.

Polaris Media hadde i 2021 driftsinntekter på 2,3 milliarder kroner, en oppgang fra 2,19 milliarder.

Brukerinntektene økte fra 982 millioner kroner til 1,03 milliarder.

Konsernet hadde også en vekst i heldigitale abonnementer på 13 prosent i fjerde kvartal.

– Jeg ser i kvartalsrapporten at vi har hatt en hyggelig vekst både i abonnement og inntekter. Og det kommer av en grunn. De ansatte har jobbet knallhardt, også i pandemiåret 2021. Og vi forventer at det er noe de ansatte også kommer til å se igjen i lønnsoppgjøret, sier Ellingen og legger til:

– Når man har gjort en ekstraordinær innsats, og det er rom for å gi utbytte til eierne, er det også rom for å betale de ansatte en tilsvarende stor del av kaken, sier han.

Største eier i Polaris Media, Schibsted, sikrer seg et utbytte på 43,29 millioner kroner. Medieinvestor Erik Must, som også eier en stor post i NHST, får et utbytte på 21,5 millioner kroner.

Brukerinntektene øker

Ellingsen er klar på at det er journalistikken som er grunnlaget for verdiskapningen i Polaris Media.

– Annonsene er selvfølgelig også superviktig, og vi har dyktige markedsrådgivere. Men hvis det er en ting vi har sett de siste årene, så er det at andelen av inntekter fra våre lesere er veldig økende. Det er det ultimate beviset på at leserne våre er villige til å betale for journalistikken, sier han.

Konsernet har også de siste årene gjort det bra på aksjemarkedet. I slutten av 2019 hadde konsernet en aksjekurs på i underkant av 40 kroner. Onsdag endte kursen på 94 kroner. Selskapet har en markedsverdi på 4,6 milliarder kroner.

Styreleder i Polaris Media, Trond Berger, sier til Medier24 at han ikke ønsker å gå inn i en diskusjon om årets lønnsoppgjør, men sier at det var et veldig godt resultat for 2021.

– Det er foreslått to kroner i ordinært utbytte og en krone i ekstraordinært knyttet til rettssaken. Det mener v er riktig i forhold til den finansielle stillingen i selskapet. I tillegg avsto eierne fra utbytte både i 2019 og 2020, sier han.

Selskapet meldte også torsdag i forrige uke at de har engasjert Sparebank1 Markets for å undersøke muligheten for tilbakekjøp av 100 000 aksjer i selskapet, til bruk i et aksjeprogram for selskapets ansatte. Selskapet eier i dag ingen egne aksjer.

Powered by Labrador CMS