Marius Thorkildsen har rangert de beste unnskyldningene etter feilmeldingene om Mino Raiolas død.

SKRÅBLIKK:

Det er ganske herlig å begå en stor feil, bare for å så påpeke at man tross alt gjorde feilen ganske sakte

«Det er litt som å si «vi dreit oss kanskje ut, men vi tenkte oss skikkelig godt om før vi gjorde det», skriver Marius Thorkildsen.

Publisert

Velkommen til ukas beste, medieprisene ingen har bedt om.

Ukas beste «er det så nøye a?» - hele Medie-Norge

Det ble stor oppstandelse i fotballverden torsdag ettermiddag da en samlet sportspresse meldte superagent Mino Raiola død. Nyheten ble først meldt av den italienske sportsreporteren Tancredi Palmeri på twitter og den italienske sportsavisen Gazzetta dello sport.

Norske medier var raskt på ballen og flertallet av norske aviser meldte Raiola død. Ryktene om hans død var imidlertid sterkt overdrevet, og det tok ikke mange minuttene før hovedpersonen selv meldte seg levende på twitter.

Saken har fått naturlig nok fått flere redaksjoner til å varsle en gjennomgang av egne rutiner i forbindelse med dødsfall, og det har utløst en debatt på twitter hvor blant annet TV 2 Sports Arilas Ould-Saada kaller det hele en presseskandale.

Jeg tenker jo litt at sånne ting kan skje, kanskje spesielt når journalister som vanligvis skriver om overgangsrykter plutselig skal formidle andre type nyheter. Det som jeg imidlertid synes var ganske underholdene med denne saken er unskyldningene til de ulike redaksjonene.

Her er mine topp tre:

3. NTB: NTB har kanskje den tydeligste unnskyldningen. De sier at de rett og slett ikke sjekket godt nok, og at de skal lære av dette å være mer nøye på å sjekke “hvor opplysninger vi skriver om er hentet fra”. Hva skal man si? Sent men godt?

2. TV 2: TV 2 sier at dette selvsagt ikke skal skje, og mener det hele er beklagelig. Samtidig så mener de også at «det ligger i journalistfaget å få meldingen ut». Og jeg skjønner jo hva de mener, skal man være breaking må man være tidlig. Samtidig så tenker jeg at det er litt fallitt og i bunn og grunn si «hvis vi skal være raske, så må vi kunne ta litt feil innimellom».

1. VG: VG sier at de tross alt var blant de siste mediene til å melde Raiola død, og i tillegg var de blant de første til å melde han ikke død. Jeg synes det er ganske herlig å begå en stor feil, bare for å så påpeke at man tross alt gjorde feilen ganske sakte. På en måte er det nesten verre å være sist ute til å begå feilen, da man i teorien har hatt mer tid til å tenke seg om. Det er litt som å si «vi dreit oss kanskje ut, men vi tenkte oss skikkelig godt om før vi gjorde det».

Gratulerer med pris til alle!

Ukas beste vinkling - Medier24

Overskriften «Halve redaksjonen sa opp for å begynne hos konkurrenten» lyste mot meg da jeg besøkte Medier24 torsdag morgen. Saken handler om de to universitetsmediene Univeristetsavisa og Khrono.

Min første tanke da jeg leste overskriften var at dette hørtes unektelig både juicy og dramatisk ut. Hva i all verden kan få en halv redaksjon til å si opp? Her må det være noe konflikt.

Så viste det seg imidlertid at redaksjonen i Universitetsavisa besto av totalt fire mennesker. Altså er «halve redaksjonen» kun TO mennesker. Og ikke nok med det, det var ikke en gang snakk om noe konflikt i saken. Ansvarlig redaktør i Universitetsavisa, Tore Oksholen, sier til M24 at han synes det er litt spesielt at to slutter, men at de sikkert skal klare å få tak i gode erstattere.

Dette burde vært en notis.

Gratulerer til Medier24!

Ukas beste til å motstå fristelsen til å si «udramatisk»

Det blir endringer i Medier24. Erik Waatland går av som ansvarlig redaktør og blir i stedet for administrerende direktør. Dette er jo saker man ser med jevne mellomrom, og som jeg har vært inne på tidligere så er det som regel ett ord som går igjen i denne typen saker.

Derfor leste jeg gjennom saken om Waatlands nye karriere med spenning, og jeg nærmest gledet meg til sitatet om hvordan dette skiftet var «høyst udramatisk». Det kom imidlertid aldri. Dette må være en av de få sakene om ledelsesendring hvor ingen på noe tidspunkt sier/skriver eller refererer til noe som «udramatisk».

Er det sånn her det føles å gjøre en forskjell? Har jeg blitt den fjerde (femte?) statsmakt og påvirket den offentlig samtale? Er jeg nominert til SKUP?

Jeg aner ikke, men gratulerer til Medier24 med nok en pris, og til Waatland med ny hverdag og karriere!

———————————————-

Dette er et debattinnlegg, og gir uttrykk for skribentens mening. Har du lyst til å skrive i Medier24? Send ditt innlegg til meninger@medier24.no.

Powered by Labrador CMS