Iram Ansari har blitt fast leder for NRK FleRe-prosjektet og rådgiver for mangfold i NRK.
Siden 1. september i fjor har hun vært lånt ut fra nyhetsavdelingen på Marienlyst til å lede FleRe-prosjektet.
Ansari er glad for at hun nå har fått stillingen permanent.
– Jeg gleder meg skikkelig til å finne flinke folk og bygge opp nye talenter. Det er viktig arbeid, og det er ingen tvil om at det er viktig å satse på mangfold om man skal lykkes som bedrift. NRK har også et spesielt samfunnsansvar her, sier Ansari til Medier24.
Må knekke koden
Ansari skal nå bygge videre på mangfoldskompetanse i NRK som hun allerede har gjort i over ett år.
– Mangfold er en kode som vi i mediebransjen prøver å knekke. Noen har kommet lenger enn andre, mens noen er startfasen. Jeg tenker at alle som jobber med dette her skjønner at det er et kjempespennende felt.
– Du har fått litt erfaring med feltet nå. Har du knekt koden etter den første tiden som leder i NRK FleRe?
– Jeg kan aldri si at man er utlært, men jeg tror vi er kommet godt på vei, svarer Ansari og viser til at det nå jobbes med en ny mangfoldsplan innad i hele NRK.
Den forrige gjaldt for perioden 2015 til 2021.
En av grunnene til at man ikke enda har knekt koden er at man må utvide mangfoldsbegrepet, ifølge Ansari.
– Hva er egentlig mangfold? I mange år har vi jobbet mye med det flerkulturelle mangfoldet. Men man må å utvide begrepet til å gjelde funksjonsmangfold, seksuell-legning, identitetsmangfold, sier Ansari og fortsetter:
– Jeg føler at veien blir til mens vi går. Nå skal vi kartlegge hvordan det står til hos oss. Det er viktig at bedriftene skjønner at mangfold er lønnsomt på alle mulige måter, både verdiskapning og innovasjon. Andre bransjer har skjønte dette, mens vi i mediene kommer litt etter.
– Mangfoldskompetanse
I tillegg til å lede FleRe-prosjektet, skal også Ansari være rådgiver for ledere i NRK når det gjelder kompetanse på mangfold.
– Vi ser at også ledere trenger den mangfoldskompetansen. Det kan ikke være slik at vi bare har FleRe. Det er bare fem til seks stipendiater i året og det bidrar, men det kan ikke løse alt. Jeg tror derfor at det er viktig at man jobber parallelt med dette.
Samtidig som Ansari er klar på jobben med å både være leder for FleRe-prosjektet og rådgiver for mangfold vil kreve mye av henne, ser hun på det som en fordel.
– Da vet man både hvordan det står til ute på markedet, samtidig som man har kontakt med lederne. Det vil selvfølgelig kreve mye av meg å både ha personalansvar i tillegg til å være sparringpartner og rådgiver for ledere. Men jeg tror det er sånn det må være.
– Men jeg tar den utfordringen på strak arm fordi det er en kjempeviktig jobb, legger hun til.