Jonas Nilsson utenfor Spodek Arena, Katowice, Polen.
Jonas Nilsson utenfor Spodek Arena, Katowice, Polen.

Utvikler Jonas Nilsson fikk trøndersk hederspris

– Det sier noe om hvor langt vi har kommet når noen med en sånn tullejobb som meg kan få en sånn pris, sier Nilsson

Publisert Sist oppdatert

(HELL): Lørdag kveld ble de trønderske journalistprisene delt ut på Hellkonferansen. Da ble det også delt ut en hederspris.

I statuttene til prisen står det at prisen skal gå en person eller personer som over tid har gjort et viktig bidrag for journalistikken i Trøndelag.

Fra scenen sa juryleder Ingeborg Volan at prisen ikke nødvendigvis skal være for et langt liv i journalistikken.

– Det er ikke nødvendigvis en pris for lang og tro tjeneste. Det er en pris som setter spor etter seg.

Årets prisvinner er Jonas Nilsson, digital utvikler i VG, hvor han blant annet har jobbet på prosjekter som «Vgina» og «Skjebnetimene i Baneheia».

Nilsson har 15 år i Adresseavisen bak seg.

Han deltok selv ikke på utdelingen, men Medier24 snakket med Nilsson som var i Polen.

– Jeg tenker at det er tidlig å bli pensjonert i en alder av 41 år, men jeg synes det er kjempestas å få prisen, sier Nilsson og legger til:

– Det sier noe om hvor langt vi har kommet når noen med en sånn tullejobb som meg kan få en sånn pris.

I årene i Adresseavisen har Nilsson bidratt til flere prisvinnene journalistiske prosjekter, som «Barna vi sletter», «Jakten på makten» og «Forfulgt». Han har blant annet deltatt på syv SKUP-metoderapporter. Hedersprisen er den første prisen han får alene.

– Jeg er en lagspiller, eller parasitt om du vil. Men det er hyggelig å få en pris alene også.

I jurybegrunnelsen ble det lagt vekt på at både redaktører, fotografer og reportere har fått merke Nilssons sterke vilje til å fortelle historier best mulig, og at både tekstlengder, bildevalg og paragrafer i Vær Varsom-plakaten får kjørt seg.

Nilsson sier at de beste prosjektene han har jobbet med har vært der sluttresultatet er det teamet får til sammen.

– Det må være rom for at foto skal få mene noe om designet, at jeg skal få mene noe om teksten, alle skal bli hørt. Det er de prosjektene som er gøy, sier han.

Jurybegrunnelse:

«Hedersprisvinneren har vært sentral i digitaliseringen av journalistikken både i egen redaksjon og i Trøndelag. Med utgangspunkt som topp utøver på eget fagfelt holder hen alltid leserens opplevelse aller høyest. Både reportere, fotografer og redaktører har fått merke den sterke viljen til å fortelle historier best mulig: Kun elementer som faktisk tilfører verdi, slipper gjennom nåløyet. Tekstlengder, bildevalg og paragrafer i Vær Varsom-plakaten får kjørt seg; kolleger og sjefer likeså.

Ingen detalj i en story er for liten, intet redesign av nettsted for stor. Stor er også rausheten: Prisvinneren deler gjerne erfaringer, tips og triks på konferanser både innenlands og utenlands. Juryen ser fram til å se hvordan han vil sette spor etter seg både i Norge og internasjonalt i årene som kommer.»

Powered by Labrador CMS