Kristian Karlsen er programsjef hos NRK region Midt i Trondheim
Kristian Karlsen er programsjef hos NRK region Midt i Trondheim

MENINGER:

Redaksjonen er veldig bevisste på hvem de snakker til og hvordan, og alt som publiseres er gjenstand for redaksjonelle vurderinger

Kristian Karlsen svarer på kritikken mot NRK Unormals podkast «Baksnakk».

Publisert

Dette innlegget svarer på Daaland Åses innlegg «Gråsonene i journalistikk, underholdning og nye plattformer».

Til Iver Daaland Åse.

Det er godt å høre at du trives som lytter til NRK Unormals podkast «Baksnakk». Vi utdyper gjerne de redaksjonelle og etiske vurderingene vi gjør, både generelt og i den konkrete episoden du viser til.

I NRK er det redaksjonelle ansvaret likt og like viktig på alle plattformer. NRK Unormal er et målrettet tilbud til unge tenåringsjenter på vei ut i en verden av voksne. Redaksjonen er veldig bevisste på hvem de snakker til og hvordan, og alt som publiseres er gjenstand for redaksjonelle vurderinger.

I podkasten Baksnakk er det programlederne Lydia Gieselmann og Zara Cecilie Leite som diskuterer egne erfaringer, og tolker situasjoner de har opplevd og reflekterer rundt dem. I episoden du refererer til, er et av temaene Zaras erfaringer som 14 år gammel jente på skoleball.

I episoden blir det ikke nevnt reelle navn, verken på involverte eller på skolen. Zara beskriver seg selv som en anonym jente på den tida, så i utgangspunktet er det svært få som vet hvem hun trakk som tilfeldig date på ballet i 10. klasse.

Zara anklager i episoden sin date for å ikke ha ryggmarg til å stå opp for henne når en annen jente «tar daten hennes» – slik Zara opplever det. Vi mener at dette ikke er en alvorlig påstand som krever samtidig imøtegåelse. Zara kommer ikke med gjenkjennende karakteristikker, og er utelukkende subjektiv i sitt narrativ. Konteksten er en 14-årings opplevelse av et skoleball, og det som formidles er følelsen av å bli dumpet, som er universell.

I innlegget diskuterer du flere av de utfordringene journalistikken har i møte med mangfoldet av nye plattformer, og i skjæringspunktet mellom underholdning og journalistikk.

Det er lett å si seg enig, her er det mange nye problemstillinger og potensielle fallgruver, og vi må sammen jobbe for å holde nivået på journalistikken høyt. Derfor er debatten du reiser, en viktig debatt.

———————————————-

Dette er et debattinnlegg, og gir uttrykk for skribentens mening. Har du lyst til å skrive i Medier24? Send ditt innlegg til [email protected].

Powered by Labrador CMS