Fredrik Solvang sier de jobber for å ha jevn kjønnsbalanse i Debatten
Fredrik Solvang sier de jobber for å ha jevn kjønnsbalanse i Debatten

MENINGER:

Til kvinnelige toppledere: Kom til Debatten og vær rollemodeller!

«Heldigvis støter vi også stadig oftere på menn som ikke kan delta fordi de skal hente/bringe og er opptatt med barna når vi har sending.», skriver Fredrik Solvang.

Publisert

Dette teksten ble først delt på Fredrik Solvangs instagramprofil, og er gjengitt med tillatelse.

Gratulerer med kvinnedagen!

Hver uke setter Debatten seg fore å ha så god kjønnsbalanse som mulig i ordskiftene. Så langt i år har den vært 41 % damer og 59 % menn. I fjor høst hadde vi 48 % damer og 52 % menn.

Vi vil gjerne bli bedre: Når vi ser det går mot for mange menn i en sending, ber vi organisasjonene, partiene eller enkeltpersonene om de kan sende kvinner i stedet eller om de har en kvinnelig kollega de kan anbefale som erstatning for seg selv.

Vi velger også ofte temaer bevisst der vi tror vi kan oppnå høy kvinneandel. Og vi bruker mye tid på å appellere til at det er viktig for samfunnet at kvinner stiller i offentlig debatt, ofte må vi gå noen ekstra runder fordi kvinner kan ha bedre selvinnsikt enn menn, være mer engstelig for å gå utover eget fagfelt, de er generelt noe mer forsiktige og tenker gjerne overdrevent mye på mulige negative konsekvenser.

Heldigvis støter vi også stadig oftere på menn som ikke kan delta fordi de skal hente/bringe og er opptatt med barna når vi har sending.

Så nå når vi nærmer oss noe som kan kalles ekvilibrium på visse områder i samfunnet, er min oppfordring: Gjør det enkelt for et program som Debatten å vise at det nå er flest kvinner som tar høyere utdanning, at kvinnene inntar og overtar stadig nye mannsbastioner (som legeyrket og juristyrkene), at andelen kvinnelige ledere har økt med 15 % på 10 år.

Og til kvinnene som utgjør de 14 % toppledere i de 200 største norske selskapene vil jeg si: Kom til Debatten og vær rollemodeller!

———————————————-

Dette er et debattinnlegg, og gir uttrykk for skribentens mening. Har du lyst til å skrive i Medier24? Send ditt innlegg til [email protected].

Powered by Labrador CMS