NRK-journalist Dana Khalouf er takknemlig for relasjonen hun har til nyhetssjef Benedikte Fjelly i NRK Oslo og Viken, avdeling Drammen. For tiden er Fjelly i en rolle som prosjektleder for NRK Region sørøst.
NRK-journalist Dana Khalouf er takknemlig for relasjonen hun har til nyhetssjef Benedikte Fjelly i NRK Oslo og Viken, avdeling Drammen. For tiden er Fjelly i en rolle som prosjektleder for NRK Region sørøst.

MENINGER:

Personer som henne er sjeldne i bransjen

«Benedikte har aldri tenkt på den tiden hun har brukt på å hjelpe meg. Hun har alltid vært der, uten å nøle», skriver Dana Khalouf i en hyllest til lederen sin i NRK.

Publisert Sist oppdatert

Ofte hører vi om dårlig arbeidsmiljø, enten på grunn av misnøye med ledelsen, manglende god humor, fravær av vennlighet eller på grunn av konflikter og private problemer, som ofte blir tatt med på jobb. Det fører til at mange medarbeidere kanskje gruer seg til å gå på jobb. 

Nå er tiden inne for å belyse arbeidsgivere som virkelig skiller seg ut. Historien handler ikke om meg, men om min sjef.

Det begynte da jeg som 25-åring tok et stort steg og flyttet alene fra Syria til Norge. Jeg hadde ingenting med meg – verken familie, slektninger eller venner. Dette nye landet var en fullstendig fremmed verden, med en annen kultur, ukjente ansikter og et språk jeg ikke kunne.

En berg-og-dal-bane

Nå, etter 7,5 år i Norge, er jeg stolt over å kunne si at denne sommeren markerer fullføringen av utdannelsen min som journalist. Reisen har vært som en berg-og-dal-bane, fylt med øyeblikk av sorg, glede og en rekke følelser. Likevel har jeg klart å realisere drømmen min om å bli journalist. 

I 2017 startet jeg på Danvik folkehøyskole, der lærte jeg mye. Året etter fikk jeg praksisplass hos Novemberfilm, hvor jeg mottok utrolig støtte fra mine overordnede. Dette førte til at jeg bestemte meg for å fortsette i denne bransjen.

I januar 2020 begynte jeg å jobbe i NRK Drammen, etter å ha blitt rekruttert gjennom NRK Flere. Det var virkelig skremmende å starte i jobben. Jeg følte meg nervøs, usikker og engstelig, men… 

Før jeg går videre til å snakke om min sjef, vil jeg først si at alle på jobben har vært utrolige.... Men Benedikte Fjelly, som var TV-vaktsjef på den tiden da jeg begynte å jobbe der, fortjener virkelig å bli nevnt. Hun hadde på ingen måte ansvar for meg, og hun var ikke min direkte overordnede eller veileder. Jeg husker ikke helt hvordan, men en dag gikk jeg bort til henne og spurte hva hun synes om en sak, og om den kunne passe på TV. Slik begynte jeg å etablere kontakt med henne, og jeg husker hun ga meg full tillatelse til å stille henne spørsmål om hva som helst...

 Uansett hva det måtte være.

Medier24 har vært i kontakt med Benedikte Fjelly, som er kjent med at hun blir omtalt i innlegget.

Benedikte har vært min daglige inspirasjonskilde

Det er sjeldent med personer som Benedikte Fjelly i bransjen, mener Dana Khalouf.
Det er sjeldent med personer som Benedikte Fjelly i bransjen, mener Dana Khalouf.

Etter å ha jobbet der i nesten seks måneder gikk kontrakten min gikk ut. Da var Benedikte svært ivrig etter å tilby meg sommerjobb og tilkallingsjobb. Siden den gang har jeg jobbet utelukkende i NRK. I 2021 ble Benedikte redaksjonssjef, og takket ja til å være min nærmeste kontaktperson.

Benedikte har vært min daglige inspirasjonskilde for å dra på jobb, fordi jeg visste at det fantes noen på jobben som jeg kunne spørre om hva som helst. Hvis jeg satt fast eller manglet ideer, gikk jeg til Benedikte. Vår kommunikasjon har alltid vært enkel og forståelsesfull. Med bare noen få ord, forstår hun umiddelbart hva saken dreier seg om. Hun er smart, tydelig og klar. 

Vi har mye å tilby

Hun har virkelig vært min støtte gjennom hele denne reisen. Over tre år har hun hjulpet meg enormt, enten det var å gå gjennom mine tekster, utvikle ideer eller andre aspekter. Selv på dager hvor jeg oversvømmet henne med spørsmål, viste hun tålmodighet og var alltid villig til å svare. Jeg husker spesielt tiden da jeg var ny og hadde begrenset mestringsnivå i norsk. Likevel trodde hun på meg. Personer som henne er sjeldne i bransjen, spesielt siden journalister må mestre språket perfekt når de skriver og produserer saker. Men Benedikte har aldri tenkt på den tiden hun har brukt på å hjelpe meg. Hun har alltid vært der, uten å nøle. Hennes støtte har vært uvurderlig for min utvikling, og jeg vil alltid være takknemlig for hennes tillit og tro på meg. Hun har virkelig lederegenskaper, uten tvil. 

Jeg håper at andre arbeidsgivere kan la seg inspirere av Benedikte og gi sjansen til sine medarbeidere. Jeg forstår at tålmodighet ikke alltid er enkelt, men jeg oppfordrer dere til å tro på deres medarbeidere, spesielt de som er nye i Norge. De trenger deres støtte. Vi har mye å tilby, og med riktig støtte og oppmuntring kan vi blomstre og realisere vårt fulle potensial.

———————————————-

Dette er et debattinnlegg, og gir uttrykk for skribentens mening. Har du lyst til å skrive i Medier24? Send ditt innlegg til meninger@medier24.no.

Powered by Labrador CMS