(TRONDHEIM): Konflikten i Nidaros har i de siste ukene opptatt mye spalteplass i mediene.
Fredag reiste konsernsjef i Amedia, Anders Opdahl, opp til Trondheim ens ærend for å møte de ansatte.
– Trenger ro og fremtidstro
– Jeg har gjort rede for mine syn på denne saken, og vært tydelig på at på tross av feilene som er begått, ser vi på Nidaros som en usedvanlig viktig satsing for Amedia. De har fått et godt fotfeste i byen og vi ønsker å bidra til å utvikle avisen videre sammen med de ansatte, sier Opdahl til Medier24.
Han forteller at det i denne saken var viktig for han å reise oppover, og møte de ansatte personlig.
– Jeg mener det var helt på sin plass. Jeg har forsøkt å svare så godt jeg kunne, vise ansiktet, og forsikre dem om at vi er svært stolte av dem, og at de har oss i ryggen. Samtidig som det ikke skal herske noen tvil om at det er begått feil som ikke skal skje i Amedia.
Opdahl forteller at avisen fremdeles er veldig viktig, både lokalt og i konsernet.
– De er et veldig viktig alternativ som Trondheim ikke hadde for halvannet år siden. De er blitt tatt usedvanlig godt i mot, og har et imponerende høyt antall abonnenter, sier han og legger til at de nå ser fremover.
– Jeg er trygg på at vi med den flotte staben har alle forutsetninger for ny fremgang i Trondheim. De kommer til å fortsette å skrive mange gode og viktige saker fremover. Og nå trenger Nidaros ro og fremtidstro, forteller Opdahl.
Han påpeker også at selv om avisen nå skal se fremover, er det ikke slik at saken er glemt i Amedia.
– Tvert i mot. Vi i Amedia skal jobbe videre med disse problemstillingene både på kort og lengre sikt. Det ligger ekstremt mye viktig læring knyttet til denne saken, både i det prinsipielle og i selve håndteringen. Og det skal og må vi ta med oss videre. Amedia tar mål av seg å være en trygg og ledende medieeier.
– Denne saken er en viktig påminnelse om at slikt ikke kommer av seg selv, men krever skarpt fokus og løpende utviklingsarbeid, sier Opdahl.
Klubbleder Lorns Bjerkan bekrefter ovenfor Medier24 at Opdahl har hatt møte med de ansatte, men ønsker ikke å kommentere hva som ble tatt opp i møtet.
Konstituert redaktør, Anniken Renslo Sandvik, har ikke ønsket å kommentere konflikten.
Redaksjonell innblanding
Debatten om redaktørrollen i Amedia har pågått siden Holst i mai trakk seg som redaktør i Nidaros.
Holst gikk ut i Medier24 noen uker seinere og fortalte at hun følte seg presset til å levere klikksaker. Holst hevdet videre at Amedia blandet seg inn i redaksjonelle valg.
I forrige uke avslørte Klassekampen hvordan denne innblandingen var, da Holst delte eposter og tekstmeldinger styreleder Arne Reginiussen hadde sendt til redaktøren.
Reginiussen trakk seg senere som styreleder.
Klassekampen-redaktør Mari Skurdal er kritisk til den økte konsernmakten over journalistikken, og har stilt spørsmål ved at ingen av Amedias 89 aviser undersøkte hva som lå bak konflikten.