(TRONDHEIM): Konflikten i Nidaros har i de siste ukene opptatt mye spalteplass i mediene, og tidligere denne uken ble det også tema på Dagsnytt18.
Torsdag reiste Medier24 til Nidaros sine lokaler i Trondheim for å snakke med konstituert redaktør, Anniken Renslo Sandvik, og forsøke å få kommentarer om hvordan hun har opplevd konflikten.
Sandvik tok over da Vanja S. Holst fratrådte sin stilling i mai, etter uenighet med nå avgått styreleder, Arne Reginiussen.
Sandvik kom til avisen i mars i stillingen som nyhetsredaktør, etter å ha vært ansvarlig redaktør i Finnmarken siden 2017.
Flere har stilt spørsmål til om hvordan den nye redaktøren stiller seg til konflikten.
Sandvik ønsket ikke å kommentere konflikten, hverken under besøket eller på mail i etterkant.
– Ikke rett for meg å kommentere
Medier24 ønsket å få svar på følgende spørsmål:
– Hva tenker du som både redaktør og kollega om den konflikten som har vært?
– Hva er planen videre nå for å komme videre?
– Påvirker konflikten miljøet i Nidaros? Og jobben med å bli/være Trondheims lokalavis?
På mail skriver Sandvik etter møtet:
«Det blir ikke rett for meg å kommentere denne saken nå. Jeg er konstituert inn i en rolle i en midlertidig fase, og vil konsentrere meg om å gjøre den jobben på best mulig vis. Jeg håper på forståelse for det.»
Klubbleder i Nidaros, Lorns Bjerkan, har forståelse for at sjefen hans er taus.
– Det er en krevende situasjon å uttale seg om, og jeg har forståelse for at det kan være spørsmål det er vanskelig for henne som konstituert redaktør å svare på, sier han til Medier24.
Redaksjonell innblanding
Debatten om redaktørrollen i Amedia har pågått siden Holst i mai trakk seg som redaktør i Nidaros.
Holst gikk ut i Medier24 noen uker seinere og fortalte at hun følte seg presset til å levere klikksaker. Holst hevdet videre at Amedia blandet seg inn i redaksjonelle valg.
I forrige uke avslørte Klassekampen hvordan denne innblandingen var, da Holst delte eposter og tekstmeldinger styreleder Arne Reginiussen hadde sendt til redaktøren.
Reginiussen trakk seg senere som styreleder.
Klassekampen-redaktør Mari Skurdal er kritisk til den økte konsernmakten over journalistikken, og har stilt spørsmål ved at ingen av Amedias 89 aviser undersøkte hva som lå bak konflikten.