Arne Reginiussen gir seg som Nidaros-styreleder etter avsløringene om innblanding i redaksjonelle prioriteringer.

Arne Reginiussen trekker seg som Nidaros-styreleder

– Jeg velger å trekke meg av hensyn til Nidaros, sier han.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Arne Reginiussen trekker seg som styreleder i Nidaros, melder Amedia.

– Jeg velger å trekke meg av hensyn til Nidaros. Jeg fikk lov til å lede arbeidet med oppstarten av Nidaros, er glad i avisen og brennende engasjert for at den skal lykkes. Mitt engasjement har utelukkende vært begrunnet i det. Når situasjonen har blitt som det har blitt, så er det beste for Nidaros i nåværende situasjon er at jeg trekker meg, sier Reginiussen.

Og legger til:

– Avgangen skjer også for å markere at det er viktig med ryddighet i forholdet mellom en utgiver og en redaktør.

Nestleder i styret, Morten Nilsen, overtar styreleder-stillingen med umiddelbar virkning, opplyser Amedia.

Reginiussen fortsetter som direktør for nye medier i Amedia.

Nyheten kommer i kjølvannet av avsløringene om at Reginiussen blandet seg inn i tidligere Nidaros-redaktør Vanja S. Holsts redaksjonelle prioriteringer, slik Medier24 har skrevet tidligere.

Holst fortalte til Klassekampen onsdag at Reginussen fortalte Holst om saker han ville se mer av i avisen, og at han også kom med konkrete eksempler på slike saker.

Det var i slutten av mai at Holst gikk hardt ut mot egen arbeidsgiver, og hevdet altså at avisens styre hadde blandet seg inn i konkrete redaksjonelle prioriteringer.

Dette har Reginiussen avvist overfor Medier24.

Jeg har jobbet sammen med Vanja Holst i mange år. Ikke på noe tidspunkt har jeg overprøvd eller instruert henne i redaksjonelle spørsmål om hva som publiseres, uttalte Reginiussen til Medier24 den gangen.

Nå innrømmer Reginiussen at han har gjort feil.

Kommunikasjonen mellom meg og ansvarlig redaktør var ikke slik den burde være. Jeg respekterer redaktørens frihet og ansvar og vet hvor grensene går. Det ble i dette tilfelle utydelig, og det beklager jeg, sier han.

Holst gikk av som Nidaros-redaktør 6. mai.

Powered by Labrador CMS