Arbeids- og inkluderingsminister Hadia Tajik.
Arbeids- og inkluderingsminister Hadia Tajik.

Nå har Aftenposten publisert den mye omtalte Hadia Tajik-saken

– Vi må beklage til alle som har ventet på en skandale, sier Aftenposten-redaktøren.

Publisert Sist oppdatert

Hadia Tajiks Facebook-innlegg mot Aftenposten har vært den store snakkisen i Presse-Norge de siste par dagene.

Arbeiderpartiets nestleder hevder Aftenposten ville lage en sak om henne som var «egnet til å mistenkeliggjøre» henne «helt uten grunn». Tajik har også kalt det hele en «presseskandale».

Saken har ikke vært publisert, men mandag ettermiddag trykket Aftenposten på den store knappen og la saken ut.

Med tittelen «Stortinget om Hadia Tajiks pendlerbolig: Vi burde sjekket nærmere», avslører Aftenposten blant annet at Stortingets administrasjon ikke kan si sikkert om Tajik fikk pendlerbolig i 2019 i tråd med reglene.

Stortingsdirektør Marianne Andreassen sier også til Aftenposten at hun ikke kjenner til at noen politikere er blitt anbefalt å flytte inn i en pendlerbolig på grunn av sikkerhet.

Tajik har selv trukket frem hennes sikkerhetssituasjon i 2019 som hovedårsaken til at hun måtte ha pendlerbolig.

Aftenposten-redaktør Trine Eilertsen opplyser til Medier24 at redaksjonen har gjort noen justeringer på saken etter helgens oppmerksomhet.

– Vi fikk svarene fra Tajik og bygget om saken. I tillegg stilte vi noen flere spørsmål. Underveis har vi diskutert hvordan klimaet saken publiseres i påvirker lesingen, og har gjort noen justeringer med utgangspunkt i det. Nå mener vi saken er klar for publisering. Derfor blir den publisert, sier Eilertsen til Medier24.

– Vi må beklage til alle som har ventet på en skandale. Dette er en streit nyhetssak i pendlerboligkomplekset, legger hun til.

Verken Tajik eller hennes rådgiver Jorid Nordmelan har foreløpig besvart Medier24s henvendelser om saken.

Powered by Labrador CMS