Siri Wichne Pedersen er ansvarlig redaktør i Norges sørligste avis, Lindesnes.

PRESSEPODDEN:

Denne trenden synes ikke Siri Wichne Pedersen noe om: – Man skal ta redaktørrollen og bidra med skråblikket

Redaktøren i Lindesnes er tydelig på at lokalavisen skal både være lim og lupe, og hun vil skrive avisens ledere til hver utgave.

Publisert Sist oppdatert

Wichne Pedersen har jobbet som journalist i blant annet Rogalands Avis, NRK Rogaland og TV 2.

I juni startet hun som ansvarlig redaktør i avisen Lindesnes.

Hun kommer fra stilling som lærer på journalistikk-utdanningen ved Universitetet i Stavanger. Dette er hennes første redaktørjobb, men hun sier det er nettopp Lindesnes avis som fikk henne til hjembyen Mandal.

– Jeg hadde ikke flyttet hvor som helst i Norge for en redaktørjobb, sier hun.

Skal ha leder i avisen

En av tingene som er viktig for henne er å skrive avisens ledere selv.

– Det er viktig å være en stemme i lokalsamfunnet og kommentere det som skjer.

Hun har reagert på at andre aviser, slik som Bergens Tidende, ikke skal ha ledere på daglig basis.

– Jeg har stusset litt på det som skjer i Medie-Norge. BT kutter ned på lederne, og jeg har blant annet lest lokalaviser på Nord-Jæren som ikke har ledere på flere dager. Jeg synes ikke det er noe særlig. Man skal ta den redaktørrollen og bidra med det skråblikket eller kommentaren, sier hun.

Høy terskel på hvem hun kan intervjue

Når hun nå har flyttet tilbake til byen og de rundt 6000 abonnementene til avisen får hun spørsmål om hvordan det er å ha balansen på å omgås med avisens kilder.

– Jeg synes det er en spennende diskusjon. For noen har litt lavere terskel enn jeg liker å ha på hvem de tenker det er greit å intervjue og lage noe på. Jeg blir nok litt mer utfordret på det her i Mandal enn jeg ble i Stavanger.

– Hvor er terskelen din?

– Jeg er ganske streng. Men igjen, det er lokalavis. Når det blir noen jeg kjenner godt, så blir det nyhetsleder som må ta seg av det. Dette kan jeg ikke ha noe med å gjøre, hvis det for eksempel er bestevenninna til mamma eller faren til noen jeg henger med. Men at man er på hei-en, eller har gått i parallellklasse på ungdomsskole er helt innafor.

Hun trekker fram et eksempel der hun var på et kommunestyremøte for å skrive en kommentar i ettertid.

– Men så måtte journalisten rykke på noe annet, og jeg måtte skrive saken. Da ble jeg for tett på, og måtte droppe kommentaren jeg hadde planlagt.

I Pressepodden forteller hun også hva hun synes om agurknyheter, og om hvordan hun på den harde måten lærte forskjellen på harer og kaniner.

Powered by Labrador CMS