Redaktør Øystein Ingilæ i Kyst og Fjord
Redaktør Øystein Ingilæ i Kyst og Fjord

Polaris Media kjøper nok en avis

Konsernet bekrefter sitt andre kjøp på få dager.

Publisert Sist oppdatert

Polaris Media kjøper det nordnorske mediehuset Kyst og Fjord. Det er Polaris Media Nord-Norge som overtar alle aksjene i selskapet.

Tidligere denne uken kjøpte Polaris Media Kulingen.

– Vi ønsker å legge til rette for en enda sterkere satsing på fiskerijournalistikk. Kyst og Fjord har i løpet av få år fått en veldig sterk posisjon i fiskerimiljøet, ikke minst blant nordnorske kystfiskere, sier adm. dir. Harald H. Rise i Polaris Media Nord-Norge i en pressemelding.

– Med en stabil og kunnskapsrik stab som nyter stor tillit i næringen, har vi stor tro på en god utvikling også videre. Fra før har vi mange sterke mediehus langs store deler av kysten, og Kyst og Fjord passer veldig godt inn i dette bildet.

Avisen ble etablert i 2011 med nettutgave og ukentlig papiravis. Omsetningen er på rundt ti millioner kroner.

I 2019 innførte avisen betalingsløsning på nett, som gir et opplag på rundt 2.500.

– Vi får mange positive tilbakemeldinger fra leserne, og vi har en stabil base av annonsører som uttrykker at de når målgruppen sin gjennom oss. Vi får stadig forespørsler om å satse enda mer, ikke minst digitalt, sier redaktør og daglig leder Øystein Ingilæ.

– Ved å bli en del av et mediekonsern som Polaris Media, er vi sikret kompetanse og ressurser som kan bidra til at vi lykkes. Jeg tror også at et samspill med konsernets mange mediehus langs kysten kan bli til stor nytte for begge parter.

Selskapet har hovedkontor i Kjøllefjord. De ni medarbeiderne er spredt utover flere steder, som Sortland, Tromsø, Lakselv og Narvik.

Powered by Labrador CMS