I august i fjor ble gründeren bak podkasten «Power Ladies» ansatt i E24, som programleder og kommentator.
Men i februar i år ble det helt stille fra profilen.
Denne uken delte Oftedahl i en post i sosiale medier hva som skjedde da hun ble «utmanøvrert av en hjernerystelse» i fjor høst.
– De første månedene kjempet jeg imot – i uvisshet om at det ikke var det mest taktiske når det kommer til hjernerystelser. Omsider klarte jeg å kaste inn håndkleet og sykmelde meg fullt, skriver hun i posten.
Posten har fått over 1300 likes på LinkedIn og 600 på Instagram.
– Vanskelig å stoppe
Til Medier24 forteller Oftedahl at hun ikke nødvendigvis lagde posten for å «være åpen», men for å forklare stillheten.
– De som følger meg vet at det kommer oppdateringer fra meg nesten daglig. Jeg følte jeg skyldte folk en forklaring på hvorfor det ble stille, og det nesten helt siden oktober.
Hun forteller at det var nesten utenkelig for henne å hvile da hun ble syk, og at hun ikke skjønte alvoret av en hjernerystelse.
– Jeg er en person som elsker å jobbe. Det gir meg mening, energi og glede. Når jeg da ganske plutselig, utenfor mine premisser, blir fratatt det, er det vanskelig å stoppe, sier Oftedahl.
Hun legger til at hun spilte inn en episode av podkasten dagen etter hun hadde fått hjernerystelse.
– Det sier noe om hvor motvillig jeg var til å ta det med ro. Det er litt flaut sett i ettertid.
– Ingen bragd
For Oftedahl elsker å jobbe, sier hun. Og har jobbet lenge med å bygge opp egen merkevare.
– Jeg har holdt på uten lange pauser i over fire år, bortsett fra om sommeren – da er jeg ganske god til å ta med mange uker. Men ja, folk er vant til at jeg er synlig i sosiale medier hyppig og at det kommer en ny episode av podkasten ukentlig.
– Når du har din egen merkevare, så er det jo ingen som gjør jobben for deg når du er borte, sier hun og legger til:
– Jeg er stolt av sesongen min. Men det er ingen bragd i å mestre når man egentlig helst bør hvile.
I februar måtte hun likevel kaste inn håndkleet.
– Da måtte jeg si full stopp. Og i ettertid ser jeg jo at hvis jeg bare hadde tatt det med ro i høst, ville jeg vært frisk mye raskere. Kanskje allerede.
Oftedahl sier hun nå har lært på den harde måten.
– Så klarer jeg kanskje å kaste inn håndkleet tidligere neste gang.
– Verden går ikke under
Oftedahl sier det kan kanskje være ekstra utfordrende i mediebransjen.
– I bransjen vår blir det ofte litt slik at alle er litt slitne. Kanskje mange kjenner på en ansvarsfølelse. Men verden går ikke under om man ikke møter på jobb en dag, eller en måned, sier hun.
Oftedahl påpeker at ingen er maskiner:
– Alle blir syke, og da er det det beste både for deg selv og arbeidsplassen å bare legge seg ned, sånn at du raskest mulig kan komme tilbake.
Oftedahl forteller at hun har fått mange positive tilbakemeldinger på posten.
– Mange med hjernerystelse har tatt kontakt. Det er lite kunnskap om det, og det er mange som har gått på samme smell som meg som har tatt kontakt, sier hun og legger til:
– Og nå kommer jeg til «blaste» det budskapet ut til alle. Jeg vil at andre også skal vite at det er ok å være syk. Det er faktisk vinn-vinn for både en selv og arbeidsgiver om man aktivt går inn for å gjøre det som er nødvendig for at man blir fortest mulig frisk.