Sjefredaktør i Stavanger Aftenblad, Kjersti Sortland

Aftenbladet med kraftig resultatforbedring

Kostnadskutt i organisasjonen og en økning i driftsinntekter gjør at Stavanger Aftenblad leverer et positivt årsresultat.

Publisert Sist oppdatert

Onsdag la Schibsted fram årsresultatene for de norske mediehusene i konsernet.

Det viser at Stavanger Aftenblad i 2023 økte driftsinntektene til 360 millioner kroner – mot 353 millioner kroner i 2022.

Årsresultatet endte på 18,5 millioner kroner, noe som er en økning fra 4,2 millioner kroner i 2022.

Fjorårets driftsresultat ble 14,5 millioner kroner – mot 700.000 i minus året før.

– Den kraftige resultatforbedringen for Stavanger Aftenblad i fjor skyldes både god jobbing med kostnadskutt i organisasjonen og en økning i driftsinntektene på 2 prosent, forklarer sjefredaktør og daglig leder Kjersti Sortland.

– Rett og slett fornøyd

Hun trekker fram at det er spesielt gledelig med økningen på 7,8 prosent for samlede, abonnement- og løssalgs-inntekter. 

– Dette betyr i klartekst at økningen i digitale abonnementsinntekter i fjor var god, og mer enn veide opp for tilsvarende fall i papir.

For å forklare den positive veksten, trekker Sortland fram at Aftenbladet har iverksatt en posisjonsstrategi i 2022, som handler om hva de skal være for hvem.

– Posisjonsstrategien så vi en full effekt for gjennom hele 2023.

I tillegg har Stavanger Aftenblad laget en publiseringstrategi, for hva som skal være topp seks saker på fronten skal være.

– Det skal sørge for å være nyttige og relevante til enhver tid. Vi mener vi så en god effekt for det i 2023 gjennom 2023, hvor økningen både inntektsmessig og på absolutte tall på digitale abonnenter mer enn utlignet fallet på papir.

– Vi er rett og slett fornøyd med hvordan vi klarte å ta tak gjennom 2022 og 2023, legger hun til.

– Sterkeste på flere år

Konserndirektør Siv Juvik Tveitnes i Schibsted News Media er fornøyd med resultatet til Aftenbladet.

– I Stavanger har de virkelig tatt steg – både finansielt og redaksjonelt. Resultatet for 2023 er det sterkeste på flere år, med en økning i både inntekter og driftsresultat, sier Tveitnes. 

– Sammenlignet med året før øker brukerinntektene med imponerende 17 millioner kroner, legger hun til.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS