Nettavisen og politisk redaktør, Erik Stephansen, setter de utfordrende sidene ved Kina på agendaen under OL.

Nettavisen kjører egen debatt­serie om Kina under OL

Erik Stephansen og Nettavisen vil minne nordmenn på de problematiske sidene ved vinter-OL i Kina.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Under vinter-OL ønsker Nettavisen å sette fokus på menneskerettighetssituasjonen i Kina. I forrige uke publiserte de derfor en debattserie om temaet, under navnet «OL i diktaturet».

Nettavisen og politisk redaktør, Erik Stephansen, mener det er lett å miste fokus på de utfordrende sidene ved Kina, under et OL. Det har vært mye av motivasjonen bak debattserien.

– Før OL snakket man veldig mye om menneskerettigheter og diktaturet i Kina. Det er lett å glemme når lekene først er kommet i gang. Det er veldig forståelig, sier Stephansen til Medier24.

Og fortsetter:

– Vi tenkte at vi ville gjøre noe for å opprettholde oppmerksomheten. Dette er et lite bidrag til at vi ikke skal glemme helt hvordan forholdene er i Kina.

– Hvordan har leserne tatt mot denne debattserien?

– Noe av det er blitt veldig godt lest, mens andre deler av det nok kan oppfattes som litt tungt lesestoff for mange. Mesteparten av det som er der, er veldig aktuelt.

– Vår oppgave å skrive om viktige ting

Blant skribentene som deltar i Nettavisens debattserie, finner vi blant annet Venstre-leder Guri Melby, Trine Angelskår i Norsk PEN og forfatter Torbjørn Færøvik.

Skribentene har satt temaer som ytringsfrihet, minoriteters levekår og overvåking av den kinesiske befolkningen på agendaen. Stephansen skryter av tekstene Nettavisen har publisert.

– Vi er veldig fornøyde. Det er veldig solide folk som har skrevet hos oss. Vi er ikke først og fremst opptatt av lesertall, og vet at denne typen utenriksstoff ikke er det som blir lest best, sier han.

Og fortsetter:

– Likevel ser vi på det som vår oppgave å skrive viktige ting, og folk har også synes at det var en god idé, og hatt lyst til å bidra til dette.

– Kunne skrevet masse positivt om Kina

– Er det noen av skribentene som har hatt noe godt å si om Kina?

– Nei, men det er også litt urettferdig, for de er ikke blitt spurt om å skrive noe positivt. De har hatt fokus på det kinesiske diktaturet.

– Vi kunne skrevet masse positivt om Kina. Det er et fantastisk land, men det var ikke oppgaven denne gang, sier Stephansen.

Nettavisen har ennå ikke publisert alle innleggene i serien sin. Kinas utvikling og bruk av teknologi er et tema som skal tas opp i spaltene, røper Stephansen.

– Cecile Hellestveit skal skrive om ansiktsgjenkjenning og andre duppeditter som Kina utvikler og selger til andre.

Powered by Labrador CMS