BEIJING, CHINA - FEBRUARY 5 : Norway Team wins the gold medal during the Olympic Games 2022, Biathlon Mixte Relay on February 5, 2022 in Zhangjiakou China. (Photo by Michel Cottin/Agence Zoom/Getty Images)

Så mange så OL på Discovery i helgen: – En drømmestart

Rettighetshaver Discovery er godt fornøyd med seertallene for OL så langt.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

På det meste fulgte nesten 800 000 TV-seere skiskytternes nervepirrende medaljejakt i Beijing.

Over en halv million så Therese Johaug ta sin første OL-medalje. Mennenes 30 kilometer skibytte hadde også nesten en halv million seere.

Det skriver Discovery på sine pressesider, mandag formiddag.

– For oss er dette en drømmestart på OL. Det har vært mye utenomsportslig fokus rundt disse lekene, men når OL-ilden er tent har nordmenn en tendens til å flokke seg rundt TV-skjermene, til tross for at de må ofre litt av helgesøvnen. sier leder for Discovery Norge, Espen Skoland.

– Med to gull første dag kunne vi ikke vært mer fornøyde med starten. Nå gleder vi oss til de to spennende ukene som venter.

I snitt ble skiskytternes mixedstafett sett av 672 000. På det meste fulgte nesten 800 000 gulljakten.

Det ga en seerandel på 87 prosent i totalbefolkningen.Kvinnenes langrenn 15 kilometer med skibytte ble sett av 534 000. På det meste fulgte 656 000 gulljakten. Det ga en seerandel på 85 prosent i totalbefolkningen. Herrenes langrenn 30 kilometer med skibytte ble sett av 472 000.

På det meste fulgte 572 000 sendingen. Det ga en seerandel på 88 prosent i totalbefolkningen.

– Slike seerandeler ser vi kun under OL. Og jeg tror knapt det er noen andre lander i verden som har så høye seerandeler som Norge har under et vinter-OL, sier Discovery-direktør Espen Skoland.

Powered by Labrador CMS