Trond Solvang svarer Leif Welhaven.

MENINGER:

VGs omtale av dopingsaker – svar til Leif Welhaven

«Mitt budskap var enkelt: dopingsaker er juss, juss er fag, og innsikt i det faglige er nødvendig for å gi en dekkende omtale av disse sakene», skriver Trond Solvang.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Leif Welhaven svarer (18. februar)mitt innlegg (16. februar) hvor jeg kritiserte Welhavens omtale av Johaug-saken i hans sportskommentar i VG (12. februar).

For meg er det ikke lett å få hode og hale på Welhavens svar.

Mitt budskap var enkelt: dopingsaker er juss, juss er fag, og innsikt i det faglige er nødvendig for å gi en dekkende omtale av disse sakene, i dette tilfelle Johaug-saken.

Et slikt krav til dekkende omtale gjelder i særlig grad sportsjournalister på grunn av deres brede dekningsflate og den funksjonen de er tildelt som folkeopplysere. På dette punktet mente jeg Welhavens omtale av Johaug-saken grovt feilet, og jeg forklarte hvorfor.

Welhaven tar ikke budskapet inn over seg. Hans svar har preg av usammenhengende refleksjoner, og han tyr til karakteristikker, som at jeg er en «skiglad professor».

Måten han velger å svare på bestyrker, dessverre, mitt budskap.

———————————————-

Dette er et debattinnlegg, og gir uttrykk for skribentens mening. Har du lyst til å skrive i Medier24? Send ditt innlegg til meninger@medier24.no.

Powered by Labrador CMS