Redaksjonssjef Jan Thomas Holmlund og utviklingsredaktør Martine Lunder Brenne.
Redaksjonssjef Jan Thomas Holmlund og utviklingsredaktør Martine Lunder Brenne.

Dagbladet lanserer rettelogg

Dagbladet samler alle rettelser på ett sted.

Publisert Sist oppdatert

Flere norske aviser har lansert egne rettelogger, og i aviser som NY Times og The Guardian har dette vært praksis både i papir og på nett i årevis. Nå følger Dagbladet etter.

– Tillit til mediene har aldri vært viktigere, og det skapes ved blant annet åpenhet og transparens. Vi ser at flere av våre konkurrenter har lansert rettelogg og kan ikke si annet enn at det er en veldig god idé, sier utviklingsredaktør Martine Lunder Brenne.

- Medieundersøkelsen fra i vår viste at nordmenn aldri har hatt høyere tiltro til mediene. Det er fantastisk – men også et stort ansvar som vi ikke kan ta lett på. Dagbladet er ikke en feilfri avis, men vi kan være åpne om feilene vi gjør og det skulle strengt tatt bare mangle i 2022, sier hun.

Dagbladets rettelogg vil gjelde både åpne artikler og Dagbladet Pluss, samt TV-innhold og innhold på sosiale medier.

– Dagbladet har aldri nådd flere lesere enn vi gjør nå. Med det følger et stort ansvar, og det ønsker vi å ta på alvor. Det vil bli lettere for leserne våre å se oss i kortene når alle rettelsene ligger samlet i en rettelogg. Dette er en helt naturlig del av journalistikken i 2022, som heretter kommer til å være en selvsagt del av rutinene i redaksjonen, sier redaksjonssjef Jan Thomas Holmlund..

– Det er god folkeskikk å rette opp når man gjør feil. Vi har tidligere lagt inn rettelser i artiklene våre for å være transparente om feilene vi har gjort, og hva vi har gjort for å rette dem opp. Det skal vi fortsette å gjøre. Men med retteloggen får vi nå også samlet disse rettelsene på ett sted, avslutter Holmlund.

Powered by Labrador CMS