Marius Thorkildsen håper Aftenposten lager journalistikk fra SKUP-festen. Bildet er en illustrasjon.

SKRÅBLIKK:

Er det lov å be om en Aftenpodden Nachspesial?

«Det er få ting som gleder meg så mye som tegn på at ting vender tilbake til hverdagen», skriver Marius Thorkildsen.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Hvorfor må journalister alltid tenke selv? Kan man komme i mål med forhandlinger uten å krangle i mediene? Og hvem får endelig lov til å være oppe sent igjen? Alt dette får du svar på i Ukas beste, medieprisene ingen har bedt om

Ukas beste tilbake til hverdagen-sak

Endelig er det tid for SKUP igjen! Enda mer gledelig er det at vi for første gang siden 2019 får et fullspekka fysisk arrangement, med alt som hører til.

For SKUP er mer enn bare foredrag, metodegjennomganger, paneldebatter og prisutdelinger. Det er også nachspiel.

Sistnevnte har vært et savn for mange redaksjoner, men få har savnet det så mye som Aftenpostens-journalister.

Etter BAR Vulkan saken i 2019 ble nemlig Aftenpostens journalister nektet å delta på nachspiel i forbindelse med SKUP. Bakgrunnen var avisens pågående arbeid med VGs dekning av den opprinnelige BAR Vulkan-saken

Nå er imidlertid nachspiel-forbudet over, og Medier24 kunne denne uken melde at Aftenposten-journalistene igjen kan delta på nachspiel.

Det er få ting som gleder meg så mye som tegn på at ting vender tilbake til hverdagen, og er det noen jeg unner et godt nach så er det Aftenposten.

Er det lov å be om en Aftenpodden Nachspesial?

Gratulerer med pris!

Ukas beste manglende krangling: Allente

Forrige uke kritiserte jeg TV 2 for å bruke krangling som forhandlingsteknikk i møte med distributører. Jeg skal være ærlig på at jeg i etterkant lurte på om det kanskje var litt mye, og jeg lurte på om folk flest er like lei av sakene om TV 2s krangling som jeg er. Denne uken fikk jeg svaret mitt.

Kampanje kunne nemlig melde at TV 2 også har vært i en annen forhandling i mars. Denne gang med tv-distributøren Allente. En forhandling som endte.. uten krangling!

Nettopp mangelen på konflikt var også vinklingen i Kampanjes intervju med Allentes svenske sjef Jonas Gustaffson.

Jeg vil påstå at det er et ganske solid tegn på at krangler for mye når det blir oppslag om at man ikke har kranglet.

Altså står kritikken fra forrige uke seg hundre prosent.

Gratulerer til Allente!

Ukas beste forsøk på å svekke den fjerde statsmakt: Voi

Journalister kan var skikkelig irriterende, spesielt hvis de skulle finne på å skrive noe annet enn det du vil at de skal skrive.

Se for deg at du er en enkel svensk toppsjef som bare ønsker å få litt god gammeldags omtale på mikromobilitet og hvor fantastiske sparkesykler er. I stedet for så skriver journalistene om manglende sikkerhet ved bruk av sparkesykler, et negativt klimaregnestykke og generell forsøpling av bymiljøet. SYKT IRRITERENDE!

Etter at den svenske næringslivsavisen Dagens Industri dokumenterte koblinger mellom Voi eiere og Russland fikk Voi-sjef Fredrik Hjelm (ja han heter Hjelm) nok.

Han tok til twitter og kom med et forslag om å lage et nettsted hvor man anonymt kunne rangere journalister etter hvor “ærlige” de var.

Tjenesten skulle ifølge Hjelm ideelt sett blitt styrt av “offentlige tjenester og upartiske organisasjoner”.

Dette må være blant de sprøere forslagene jeg har lest av en skandinavisk toppsjef i senere tid.

Det er oppsiktsvekkende at man kan ytre ordene “offentlig rangering av journalister” uten at det slår inn en aldri så liten diktatur-alarm i bakhodet.

Jeg foreslår at vi kanskje heller begynner med et nettsted som rangerer næringslivsledere etter hvor glad de er i ytringsfrihet. Kanskje Rud Pedersen kan hjelpe til.

Gratulerer med pris!

———————————————-

Dette er en kommentar, og gir uttrykk for skribentens mening. Har du lyst til å skrive i Medier24? Send ditt innlegg til meninger@medier24.no.

Powered by Labrador CMS