Marius Thorkildsen vil ta den svakeste part i forsvar i debatten om kvinneklinikken på Frogner.

UKAS BESTE:

Det var ikke jeg som glemte å ta ut av oppvask­maskinen, det var en PR-rådgiver som skulle gjort det!

«Mange har tatt ordet for å forsvare kvinner fra å bli sammenlignet med Rent-a-wreck, men INGEN forsvarer Rent-a-wreck.», skriver Marius Thorkildsen.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Velkommen til Ukas beste – medieprisene ingen har bedt om!

Ukas mest overraskende PR-vinner: Rent-a-wreck

Vanessa Rudjord, Pia Tjelta og Synnøve Skarbø har fått mye kjeft denne uken. I forbindelse med lanseringen av den estetiske medisin-klinikken Nomi Oslo kom trioen med flere kontroversielle uttalelser. I etterkant har derfor det meste av influencere, SoMe-eksperter, journalister, redaktører, PR-folk og podkaster fordømt trioen.

Ett av sitatene som har fått mest oppmerksomhet er at Nomi Oslo er sted som kan «(..) passe på at vi eldes som en Jaguar E-type og ikke noe fra rent-a-wreck».

Rudjord har senere uttalt at hun ikke har kommet med dette sitatet, og at det var en navnløs PR-rådgiver som har skrevet det mot hennes vilje.

Det er en unnskyldning jeg også har lyst til å bruke i hverdagen hvis jeg gjør noe galt. «Det var ikke jeg som glemte å ta ut av oppvaskmaskinen, det var en PR-rådgiver som skulle gjort det!».

Uavhengig av hvem som sa hva har mange tatt ordet for å forsvare kvinner fra å bli sammenlignet med Rent-a-wreck, men INGEN forsvarer Rent-a-wreck.

Ifølge den meget populære bilutleie-tjenesten tilbyr de «rimelige leiebiler uten at dette på noen måte går utover sikkerhet eller service. Våre utleiebiler gjennomgår den obligatoriske kjøretøykontrollen og får grundig klargjøring og sikkerhetssjekk regelmessig».

Jeg føler det sier litt om norsk offentlighet at noe av det verste du kan gjøre er å sammenligne noen med rimelige, driftssikre biler. Alle fortjener tross alt å være en sportsbil, og ikke VÅG å si noe annet.

Men det er mulig at Rent-a-wreck kommer ganske greit fra det likevel. Google trends viser nemlig at søket på «Rent-a-wreck» i Norge er rekordhøyt. Ikke siden 2019 har det vært flere søk på bilutleie-tjenesten enn denne uken. Dermed er kanskje vinneren oppi det hele de driftssikre, rimelige bilene. Som på en måte også er en seier for kvinnen i gata.

Gratulerer.

PS: Et søk på Google News viser at det i skrivende stund er skrevet 55 unike saker om Nomi Oslo siste uken. Til sammenligning er det skrevet 29 saker om den iranske kvinnen Mahsa Amini som etter sigende ble drept av Iransk politi fordi hun ikke var kledd riktig. Jeg forstår at dette blir litt whataboutism, men hvis man er oppriktig opptatt av kvinnehelse bør man kanskje også fokusere litt på å holde kvinner i live.

Ukas beste (?): takk for sist: Erland Bakke

Mange trodde at feiden mellom VG og ikkefulltsåkjendis-manager Erland Bakke var over etter at han ble dømt til ubetinget fengsel i mai i år. Det var imidlertid for mye å håpe på, og denne uken blusset konflikten opp igjen.

Medier24 kunne nemlig melde at Bakke har klaget inn VG til PFU for VGs strømpris-sammenlignings-tjeneste.

Manageren mener at VG med dette kapitaliserer på de høye strømprisene, og bevisst dekker prisøkningen redaksjonelt for å få flere til å benytte deres tjeneste. VG selv avviser naturlig nok dette, og kaller det hele en «drøy påstand».

Jeg vet ikke om Erland Bakke er brennende opptatt av skillet mellom børs og katedral i mediehusene, men mitt inntrykk er at dette kanskje handler litt mindre om tekstreklameplakaten og litt mer hevn.

Det er jo veldig underholdende for oss utenfor, så på en måte så håper jeg jo at Bakke fortsetter å anmelde VG for tilfeldige ting. Om noe så kanskje disclaimerne under VG MAX social-saker blir ENDA lenger, og det er jo bare positivt for alle.

Gratulerer!

Ukas minst forferdelig triste: NRKs nyhetsbrevtilbud

Denne uken kom det fram at NRK må avvikle nyhetsbrev-tilbudet sitt. Årsaken til dette er at deres amerikanske leverandør, Mailchimp, ikke operer i henhold til europeisk personvernlovgivning.

Nettsjef i NRK, Hildegunn Soldal, sier til Medier24 at de derfor må avvikle tjenesten.

Én av de som rammes av dette er kulturjournalist i NRK Siss Vik. Hun startet å skrive sine personlige nyhetsbrev om litteratur til publikum under pandemien. Hun sier til Medier24 at hun synes det hele er «–(...) forferdelig trist. Vi har bygget opp en base med abonnenter på ganske kort tid som jeg skriver med og får tips og meninger om bøker tilbake».

Jeg tviler ikke på at dette oppleves som kjipt for de involverte, og det er uten tvil kjedelig å måtte legge ned noe man har jobbet mye med. Imidlertid så er jeg ganske sikker på at majoriteten av mottakerne ikke tar dette så tungt.

I lengden blir nemlig alle nyhetsbrev irriterende. Selv de du har bedt om å motta, og jevnlig leser. Dette fordi du også har bedt om å motta ca. 15 andre nyhetsbrev, og i tillegg mottar masse nyhetsbrev du ikke har bedt om.

Dermed tror jeg at NRK til syvende og sist gjør folk en tjeneste, også er det jo fortsatt mulig å publisere bokanbefalingene på en nettside eller noe sånt?

Uansett håper jeg denne prisen blir et plaster på såret.

———————————————-

Dette er en kommentar, og gir uttrykk for skribentens mening. Har du lyst til å skrive i Medier24? Send ditt innlegg til meninger@medier24.no.

Powered by Labrador CMS