Marius Thorkildsen tror at Bernt Olufsen innerst inne er hemmelig Tusvik og Tønne-fan.
Marius Thorkildsen tror at Bernt Olufsen innerst inne er hemmelig Tusvik og Tønne-fan.

SKRÅBLIKK:

Kanskje Bernt Olufsen har FOMO siden han ikke får lese om Tusvik og Tønne-showet

«Det er jo forståelig at det rykker i redaktørfoten når man leser ordet presseforbud, men hva er egentlig problemet her?», skriver Marius Thorkildsen.

Publisert

Det er nesten sommer, men ukas klemmer ut en siste kåring før vi tar ferie.

Ukas beste disclaimer: Schibsted, E24, VG og Max Social

Det er turbulente tider i luftfartsbransjen. Det er streikefare både her og der, og mange passasjerer opplever kansellerte og forsinkede avganger. Som om ikke det var nok, så kunne E24 denne uken melde at til og med kjendiser rammes av flystreiken. Mandag kunne vi lese at Stian Blipp fikk problemer med sin reise på vei til et bryllup i hellas.

Stian Blipp er tilknyttet profilbyrået Max Social, og som Ukas beste tidligere har skrevet om så medfører dette problemer. Imidlertid skulle man tro at dette ikke var et problem for E24, men det viser seg imidlertid at VG også eier majoriteten av E24. Saken om Stian Blipp fikk derfor den lengste «Max Social disclaimeren» jeg har sett hittil:

«VG er majoritetseier i E24. Stian Blipp er tilknyttet Max Social, som er et heleid profilbyrå i VGTV AS. VGs redaksjonelle vurderinger gjøres uavhengig av dette. Redaksjonen står fritt. Oversikt over bindinger for profiler som gjør oppdrag for VG ligger her.»

Dette begynner å bli såpass komplisert at jeg vurderer å dra frem flowchartet igjen, men siden det snart er ferie lar jeg det ligge. Vi får heller konstatere at en positiv ting med disse disclaimerne er at journalistene ikke trenger å jobbe like hardt lenger. Hvis du for eksempel får beskjed om å levere en tekst på 500 ord så hjelper det jo at disclaimeren er nesten 10 prosent av teksten.

Gratulerer til alle involverte!

PS: Familien Blipp kom seg til slutt trygt til Hellas, det tok bare litt lenger tid.

Ukas mest skuffa Tusvik og Tønne-fan: Bernt Olufsen

Podkasten Tusvik & Tønne feirer 10 år i år. Podkasten er en av Norges aller største, mest engasjerende og (subjektivt sett) aller morsomste. I forbindelse med jubileet skal komikerne ut på norgesturné med et eget liveshow.

Dette liveshowet kom denne uken i fokus fordi det i arrangementsbeskrivelsen står: «Vi gjør oppmerksom på at det er mobilforbud, presseforbud, fotoforbud og forbudt med lydopptak på dette arrangementet».

Dette presseforbudet reagerer tidligere VG-redaktør Bernt Olufsen sterkt på. Han mener forbudet viser mangel på forståelse for prinsippet om fri nyhetsformidling og mener at Tusvik&Tønne skal få «steke i sitt eget eksklusive fett».

Jeg må jo si at det høres bittelitt ut som en overreaksjon. Altså, det er jo forståelig at det rykker i redaktørfoten når man leser ordet presseforbud, men hva er egentlig problemet her?

Olufsen sier til Medier24 at forbudet gjør det vanskelig for pressen å formidle noe fra showet, og det er vel også poenget? Showene er allerede utsolgt, og hadde før overgangen til PodMe et publikum på størrelse med en norsk medium stor avis. Strengt talt trenger de ikke omtalen.

For meg høres det mest ut som om den sterke reaksjonen kommer som følge av at Olufsen ikke lenger føler seg velkommen på showet. Kanskje han føler på FOMO (fear of missing out), og bare er trist fordi han ikke har fått seg billett til morsomhetene. Og nå får han heller ikke får lese om det i avisen etterpå.

Vi sender en trøstepris istedenfor - gratulerer!

Ukas beste garderobe: Fredrik Græsvik / Medier24

TV 2-journalisten Fredrik Græsvik er i hardt vær, og trues nå med å bli klaget inn til PFU.

Det har ført til flere oppslag hos blant andre Medier24. Her er det tydelig at de har dypdykket i arkivet for å bruke forskjellige bilder av Græsvik på fronten sin (se bildet).

Skal vi bare omdøpe nettavisen til å hete Græsvik24?
Skal vi bare omdøpe nettavisen til å hete Græsvik24?

Forsøket er godt, men da lønner det seg å ikke bare bruke bilder tatt fra presselanseringen av boka hans i 2017.

Her tar vi i Ukas beste et forbehold om at alle bildene faktisk er fra forskjellige anledninger, men at Græsvik har en meget smal klesstil.

Gratulerer med pris!

Ukas mest sommertematiske gravejournalist: Øystein Bache

Det er tross alt sommer, og dette også ukas beste redaksjonen har planer om å ta en mer eller mindre fortjent ferie i august. Som inspirasjon inn i ferien lar vi oss inspirere av NRK-profil Øystein Baches sommerplaner.

I et sommerintervju med Medier24 kan Øystein-delen av «Øystein og meg» avsløre at han har planer om å gå «dypere ned i agurksakene» i ferien.

Nøyaktig hvordan man går i dybden på noe som ikke har noe dybde er litt uvisst. Det er litt som å si at man skal dykke i spikersuppa, du må gjerne prøve men det er veldig begrenset hvor dypt du kommer.

Men i sommerens ånd gir vi pris til Bache og ønsker også alle dere lesere god sommer!

———————————————-

Dette er en kommentar, og gir uttrykk for skribentens mening. Har du lyst til å skrive i Medier24? Send ditt innlegg til [email protected].

Powered by Labrador CMS