VG-journalist Anders K. Christiansen tok imot prisen for «Årets sportsjournalistiske arbeid» på vegne av seg selv og sine kollegaer i MCB torsdag kveld.

«Idrettsovergrepene» ble Årets sportsjournalistiske arbeid

Karen Marie Ellefsen og Bjørn Steinar Delebekk fikk begge hederspris under Sportskonferansen i Bergen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

(BERGEN): Torsdag kveld delte Norske Sportsjournalistiske Forbund ut årets sportsjournalistikk-priser under Sportskonferansen på Media City Bergen (MCB).

VG stakk av med prisen for årets sportsjournalistiske arbeid for saken «Idrettsovergrepene». Bak arbeidet sto Martin S. Folkvord, Anders K. Christiansen, Einar Otto Stangvik, Christina Paulos Syversen og Tom Byermoen, grafikk.

I juryens begrunnelse sto det:

«Et grundig og viktig arbeid som går rett inn i samfunnsoppdraget. Gjennom svært godt kildearbeid og formidling av sterke, personlige historier avdekkes alvorlige mangler og et omfattende problem i Idretts-Norge, som angår mange flere enn de fremste toppidrettsutøverne.

Gravearbeidet har fått konsekvenser og fører til konkrete og viktige endringer som får betydning for folks liv. Dessuten har vinneren evnet å presentere vanskelige og viktige saker på en slik måte at det når bredt ut.

Det er to andre bidrag som også har gått inn i samme eller liknende type tematikk med sterke resultat - det være seg Nettavisen med “Overgrep i idretten” og Aftenposten med “Bilsportens #metoo” - men vinneren skiller seg ut blant annet med at de i tillegg har utviklet en helt ny metode som fører til avgjørende innsikt på feltet».

Se alle vinnerne her:

Årets sportsjournalistiske arbeid:

«Idrettsovergrepene» VG

Hederlig omtale:

“De 25 største” - Adressavisen

“Idrett på timeplanen” - Namdalsavisa

“Vitenskapen bak medaljen” - NRK

Årets sportsfotografiske arbeid:

«Stjernenes kamp» - Daniel Sannum Lauten, TV 2

Hederlig omtale:

«Gull i sikte» - Bjørn Steinar Delebekk, VG

«Lagbilde i coronatider» - Knut Espen Svegaarden og Bjørn Steinar Delebekk, VG

«90 minutter i Bodø» - Bjørn Steinar Delebekk, VG

Det var en tydelig rørt Bjørn Steinar Delebekk som entret scenen i Media City Bergen torsdag kveld. VG-fotografen mottok tre diplomer og én hederspris i løpet av kvelden.

Årets nyhetsdekning:

“Mats (18) ble lam i ishockeyulykke” Budstikka

Ole Christian Nymoen, Simen Waagsether, Kjetil Olsen Vethe og Kjersti Sortland, leder.

Ole Christian Nymoen og Budstikka fikk prisen «Årets nyhetsdekning» for en sak om en ung mann som ble lam etter en ulykke som skjedde da han spilte ishockey.

Hederspriser:

Karen Marie Ellefsen

Bjørn Steinar Delebekk

Karen Marie Ellefsen fikk én av to hederspriser under Norske Sportsjournalisters Forbunds prisutdeling i MCB.
Powered by Labrador CMS