Psykolog Peder Kjøs.Foto: Torstein Bøe / NTB
Psykolog Peder Kjøs.Foto: Torstein Bøe / NTB

Kjendis-psykolog bekymret for nedbemanningen i Psykologtidsskriftet

«I verste fall vil nedprioriteringen av journalistikken kunne svekke foreningsdemokratiet.», skriver Peder Kjøs om nedbemanningen i tidsskriftet.

Publisert Sist oppdatert

I forrige uke skrev Psykologisk.no at samtlige journalister i Psykologtidsskriftet risikerer å miste jobben, etter at tidsskriftet har bestemt seg for å gå i en mer vitenskapelig retning.

I en kommentar i tidsskriftet skriver kjendis-psykolog Peder Kjøs sammen med psykolog-kolleag Ida K. Holt at de er bekymret for hva nedbemanningen og omstruktureringen vil føre til. Begge er tidligere fagredaktører i Psykologtidsskriftet.

«Det er flott at foreningen som eier ønsker å bidra til akademisk publisering på norsk, og vi forstår behovet for å styrke den psykologfaglige kompetansen i redaksjonen», skriver de, men påpeker at avgjørelsen om at å endre retning er mindre forståelig.

Skribentene legger til at sentralstyret i mai 2020 lovet at de ville «beholde den gode, uavhengige journalistikken og samtidig øke den faglige tyngden».

I kommentaren påpeker de at både psykologer og psykologiforeningen har måttet tåle kritikk fra tidsskiftet de siste årene, og spør om det kan være grunnlaget for endringen.

«Vi er redde for at den nye formålsparagrafen og profilen gjenspeiler en uvilje hos foreningen knyttet til undersøkende journalistikk. I verste fall vil nedprioriteringen av journalistikken kunne svekke foreningsdemokratiet.»

Powered by Labrador CMS