psykologitidsskriftet

Samtlige journalister risikerer å miste jobben i Psykologtidsskriftet

Tidsskriftet skal kartlegge kompetansen til de ansatte.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Redaksjonen i Tidsskrift for Norsk Psykologforening har blitt orientert om at sammensetningen av redaksjonen kan endres, og at det kan resultere i oppsigelser. Det skriver Psykologisk.no.

Tidsskrift for Norsk psykologforening blir gitt ut månedlig og har et opplag på omtrent 10.000 eksemplarer.

I 2020 ble det vedtatt at tidsskriftet skal gå i en vitenskapelig retning, men prosessen startet i 2019.

Redaksjonen i Psykologtidsskriftet ble nylig kjent med at dreiningen i vitenskapelig retning innebærer en endring av kompetansebehovet til de ansatte.

– Kompetansen til de ansatte skal kartlegges, og basert på det må vi se på sammensetningen av redaksjonen. Noen ansatte har kompetanse til å fylle behovene, og andre har ikke, men å forskuttere resultatene av disse analysene har jeg ikke mandat til, sier Håkon Skard. Han er president i Psykologforeningen, som eier av Psykologtidsskriftet, til Psykologisk.no.

Ifølge Øystein Helmikstøl, som har vært journalist i Psykologtidsskriftet i ti år, er det en risiko for at samtlige journalister blir sagt opp.

– Det er ikke sikkert det blir noen av oss. Enten en av oss eller noen utenfra som oppfyller de nye kravene. Det skal også opprettes en ny stilling som produksjonsansvarlig, sier Helmikstøl til Psykologisk.no.

Powered by Labrador CMS