Siril Heyerdahl er programredaktør i NRK Super.

#Sommerpraten

NRK Super-Siril: – Krevende å ikke skape frykt gjennom mediene når verden er kaotisk

Rett før ferien måtte redaksjonen lage ekstrasending fra Supernytt om skytingen utenfor London pub. Siril Heyerdahl oppsummerer mediehalvåret som alvorstungt.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

I #Sommerpraten stiller Medier24 en rekke personer i og tett på mediebransjen spørsmål om hva de gjør i sommer.

Denne gangen er det programredaktør i NRK Super, Siril Heyerdahl, som står for tur.

– Hvordan oppsummerer du første mediehalvår 2022?

– Alvorstungt. Russlands invasjon av Ukraina avløste på en måte pandemi-dekningen i vår. Og rett før ferien måtte vi kaste oss rundt og lage en ekstrasending fra Supernytt om skytingen utenfor London pub. Jeg blir provosert og trist når det oppleves som verdier som trygghet, likestilling og framskritt angripes. Og det er krevende å ikke skape frykt gjennom mediene når verden er kaotisk. Jeg gikk inn i jobben som redaktør for NRK Super i mai og har rukket å bli mektig imponert over hvordan Supernytt-redaksjonen jobber. Å formidle de mest alvorlige hendelsene forståelig, i øyehøye og uten å krisemaksimere mener jeg andre medier har mye å lære av. Og så er det et stort pluss å kunne le av en søt og rar panda etter å ha vært i alvoret.

– Hva sier du: Betalingsmur, plusset innhold eller noe annet?

– Jeg sier pluss-saker.

– Hva er den perfekte sommerferien?

– Mye bading. Hoppe fra høyder som gjør at det kiler i magen. Sandbunn. Få brennmaneter, eller svært gode brennmanet-speidere. Jordbær. Sjøkreps. Hygge sammen med venner. Blide barn. Dyktige vikarer og konstituerte så man faktisk kan legge bort jobben helt i en periode.

– Hvilke medievaner tar du med deg på ferie?

– Jeg sjekker innom nettaviser daglig, hører podkast, har nyhetsvarslene på og forsøker redusere tid brukt på sosiale medier. Så ser jeg mye film. DVD er fortsatt den beste løsningen for å se film på hytta. Og en fin oppdagelse er at bibliotekene har mange nordiske filmer som man uansett ikke finner på strømmetjenestene.

– Hva er den største tabben du har gjort på jobb?

– Min største tabbe var å si ja til å lese veitrafikkmeldinger direkten på NRK P1, på tross av at jeg har lett dysleksi. Ukjente ord og navn er det vanskeligste å få til å lese og si riktig. Vi var kun to på jobb med kveldssendingene direkte på P1. Da min kollega (vei-journalisten) ble akutt syk, forsøkte jeg å ta over hans jobb på direkten. Lytterne ble da kun presentert for fjelloverganger, tunneler og fergesamband de aldri har ført om før eller siden.

– Hva er ditt beste råd til årets sommervikarer?

– Les deg opp på arbeidsplassen i forkant, kom med eget initiativ, spis lunsj med kollegaer og vær grei. Selv om flere er ute etter den samme jobben i enden av et vikariat, vil dere tjene så mye på å støtte hverandre og hjelpe hverandre. Innholdet du lager kommer til å bli enda bedre med kollegasparring og du vil skaffe deg verdifulle kontakter og venner.

Powered by Labrador CMS