Finansminister Trygve Slagsvold Vedum.

Regjeringen vil mykne opp momsfritaket for aviser

Tirsdag har regjeringen sendt ut forslag om å utvide momsfritaket for aviser.

Publisert Sist oppdatert

I statsbudsjettet for 2023 ble momsfritaket for elektroniske nyhetstjenester avviklet. Det førte til sterke reaksjoner, blant annet hos TV 2.

Avviklingen førte til at TV-kanalpakker og strømmetjenester ikke lenger kunne selges med momsfritak.

Da budsjettet var til behandling ba Stortinget regjeringen om å vurdere tiltak for å sikre at lokale og regionale aviser ikke får begrensninger for produksjon av video og lyd.

Nå er et nytt forslag sendt på høring, der regjeringen foreslår å lempe på kravet til innhold av tekst og stillbilder for at en avis kan omsettes uten merverdiavgift.

– Merverdiavgiften bør ikke begrense avisenes bruk av lyd og levende bilder. Vi er opptatt av mediemangfold og vi må ha et regelverk som bidrar til bredde i tilbudet. Vi ønsker at lokalaviser i hele Norge som satser på mer bruk av lyd og levende bilder, fortsatt skal være avgiftsfrie aviser, sier finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) i en pressemelding.

Slagsvold Vedum sier at de fjernet fritaket for elektroniske nyhetstjenester fordi det ble brukt til å redusere avgiftsbelastningen ved salg av TV-underholdning.

– Det er likevel viktig for regjeringen at avisene kan ta i bruk moderne teknologi uten at det gir økt avgiftsbelastning. Dette forslaget legger til rette for det, sier han.

Powered by Labrador CMS