Administrerende direktør i MBL, Randi Øgrey, reagerer på Skatteutvalgets forslag.

Advarer mot å fjerne medienes moms­fritak: – Vil få store konsekvenser

Et regjeringsoppnevnt utvalg går inn for å fjerne momsfritaket. Det mener MBL vil få store konsekvenser for mediebransjen.

Publisert Sist oppdatert

Skatteutvalget la mandag frem en rekke forslag, der de blant annet vil ha lik moms på alle varer og tjenester.

Det regjeringsoppnevnte utvalget går dermed inn for å fjerne momsfritaket for mediene i Norge.

Det får direktør i Mediebedriftenes Landsforening (MBL), Randi S. Øgrey, til å reagerer.

Hun advarer mot at forslaget blir fulgt opp av politikerne.

– Forslaget om å fjerne mva-fritaket for mediene er et svært uklokt forslag som bryter med en lang tradisjon i Norge, hvor avisene har hatt fritak så lenge vi har hatt moms, og før det omsetningsavgift, nettopp for å sikre medienes viktige samfunnsrolle, sier Øgrey i en uttalelse.

MBL-sjefen mener forslaget vil få store konsekvenser for mediemangfoldet i Norge.

– Norsk mediepolitikk, hvor mva-fritaket står helt sentralt, er svært vellykket, og har sikret at vi har et stort mediemangfold og stor oppslutning om mediene i befolkningen. Mva-fritaket er et viktig bidrag til at nyheter, aktualiteter og samfunnsdebatt i størst mulig grad er tilgjengelig for alle og sikrer at det er en armlengdes avstand mellom myndighetene og mediene, sier Øgrey.

– De redaktørstyrte mediene er, som regjeringen selv har sagt, viktigere enn kanskje noensinne. Dette forslaget vil få store konsekvenser for det unike mediemangfoldet vi har i Norge og da må svaret være å avvise utvalgets forslag, fortsetter hun.

Powered by Labrador CMS