Mads Nyborg Støstad, journalist i NRK
Mads Nyborg Støstad, journalist i NRK

#MinMetode:

– Alle redaktører burde droppe litt kvantitet for å vinne litt kvalitet

Mads Nyborg Støstad forteller om sine journalistiske metoder i Medier24s spalte #MinMetode.

Publisert

I spalten #MinMetode ønsker Medier24 å få journalister til å fortelle om sine metoder og tanker om hvordan journalistikk best utføres.

Denne gang er det journalist fra Digital historiefortelling i NRK, Mads Nyborg Støstad, som svarer på Medier24s seks spørsmål om alt fra undervurderte og oppskrytte kvaliteter, og favorittspørsmål.

– Hva er din viktigste egenskap som journalist?

– Hm. Å forklare, sette i sammenheng, kanskje? Jeg er ikke noen stor graver som bringer sjokkerende ny informasjon til bordet, men prøver å zoome ut og fortelle historier som vanligvis er for store og uoversiktlige, som klimaendringer.

– Har du et favorittspørsmål som ofte gir gode svar?

– Akk, jeg trodde inntil for fem minutter siden det var «er det noe mer jeg burde spurt om?», for det har jeg brukt i alle intervjuer så lenge jeg kan huske. Men sjekket notatblokka nå. Folk svarer bare nei.

– Hva skulle du ønske du fikk mer tid til i hverdagen som journalist?

– Ingenting. Men jeg brenner virkelig for at flere journalister skal få litt bedre tid, som jeg ofte får. Alle redaktører burde droppe litt kvantitet for å vinne litt kvalitet.

– Hvilke kvaliteter er de mest undervurderte som journalist?

– Jeg beundrer journalister som greier å fortelle begge sider av en sak sånn helt på ordentlig. Altså ikke bare slenger med et tilsvar i bunnen, men faktisk veksler mellom ulike kloke perspektiver, viser til mange forskjellige løsninger og får meg til å tenke selv. Saker som bare underbygger sin egen vinkling gjør meg mistenksom!

– Hvilke kvaliteter er de mest oppskrytte som journalist?

– Å være først.

– Hva burde norske medier dekket mer av?

– Alt som skjer så sakte at det ikke er nyheter! Alt som ikke havner på NTB-menyen, ikke dukker opp i innboksen, ikke er knyttet til noen eksplosjon, ikke er et lovbrudd, ikke skjer i dag, men som likevel skjer og som ofte er minst like viktig, fordi det er i ferd med å bli normalt.

Powered by Labrador CMS