Norsk Journalistlags forhandlingsutvalg består av Jørgen Jelstad, Stein Svendsen, Marianne Ruud, Mads Backer-Owe og Dag Idar Tryggestad.
Norsk Journalistlags forhandlingsutvalg består av Jørgen Jelstad, Stein Svendsen, Marianne Ruud, Mads Backer-Owe og Dag Idar Tryggestad.

Norsk Journalistlags lønnsforhandlinger endte i brudd

– Vårt mål er å komme fram til en løsning. Men samtidig er landsstyret og organisasjonen forberedt for alternativet, sier NJ-leder Dag Idar Tryggestad.

Publisert Sist oppdatert

Norsk Journalistlags lønnsforhandlinger på vegne av ansatte medlemmer i Utdanningsforbundet endte i brudd.

Det melder Norsk Journalistlag i en pressemelding.

Klokka ti i dag møtes partene hos Riksmekleren.

– Vi så liten forhandlingsvilje, og vi erfarer at frontfag blir brukt som tak over tid. Derfor må vi gå til Riksmekleren for å finne en løsning, sier Norsk journalistlags forhandlingsleder Mads Backer-Owe.

NJ-leder Dag Idar Tryggestad forteller at organisasjonen er rigget før meklingsstart.

– Vårt mål er å komme fram til en løsning. Men samtidig er landsstyret og organisasjonen forberedt for alternativet, sier Tryggestad.

Nj-lederen forteller at de er forberedt på å sende 13 medlemmer ut i streik om forhandlingene ikke fører frem innen midnatt.

De har varslet plassoppsigelse for alle sine medlemmer i Utdanningsforbundet, skriver NJ.

I Utdanningsforbundet er det fire foreninger som har selvstendige partsforhold, men likelydende avtaler: Forbundsforeninga, Akademikerforbundet, Utdanningsgruppens sekretariatsforening og Norsk Journalistlag.

I dette oppgjøret er kravene sammenfallende, og de fire foreningene gjennomfører meklingen i fellesskap på arbeidstakersiden.

Powered by Labrador CMS