Ny rettsrunde i Trønder-Avisa-rettssaken satt til oktober

Tvisten om eierskapet i Trønder-Avisa fortsetter. I oktober skal saken opp i Frostating Lagmannsrett.

Publisert Sist oppdatert

I mai falt dommen i rettssaken mellom Polaris Media og LL Inntrøndelagen. Dommen ga Polaris Media medhold i at de har en rett til å erverve Inntrøndelagens aksjer i Trønder-Avisa til en pris av nærmere 49,5 millioner kroner. Dommen innebar også at Inntrøndelagen skulle betale Polaris 1, 4 millioner kroner i saksomkostninger.

LL Inntrøndelagen anket dommen og ankesaken er lagt til oktober, skriver Journalisten.

Ankesaken skal opp for Frostating lagmannsrett fra 20. oktober og det er satt av tre rettsdager til saken.

Bakgrunnen for rettssaken var at Polaris Media krevde løsningsrett i aksjer som Amedia har kjøpt i LL Inntrøndelagen, som eier 38 prosent av mediehuset Trønder-Avisa. Amedia eier i dag 93,87 prosent av LL Inntrøndelagen.

Trønder-Avisa AS eies i dag av AS Nord-Trøndelag (51,9 prosent), LL Inntrøndelagen (38 prosent) og Polaris Media (10,1 prosent).

Aksjonæravtalen som ble inngått i 2010 skulle sikre at for eksempel A-pressen (nå Amedia) ikke kunne komme inn fra sidelinjen gjennom at alle parter hadde løsningsrett dersom noen skulle selge.

Under rettssaken mente Polaris at LL Inntrøndelagen, sammen med Amedia, med viten og vilje hadde forsøkt å omgå løsningsretten og aksjeloven ved å endre vedtektene da Amedia kjøpte seg opp. De mente også at etter oppkjøpet hadde Amedia kontroll over alle aksjene til LL Inntrøndelagen, og dermed svært stor innflytelse i Trønder-Avisa.

LL Inntrøndelagen mente på sin side at det var Polaris som forsøkte å ta full kontroll over avisen.

Powered by Labrador CMS