Styreleder i LL Inntrøndelagen, Hulda Tronstad

Inntrøndelagen anker Polaris-dommen

Ble dømt til å gi fra seg Trønder-Avisa-aksjene til Polaris Media. Nå anker de dommen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

LL Inntrøndelagen anker dommen fra Inntrøndelag tingrett fra 6. mai vedrørende løsningsrett for Polaris Media for Inntrøndelagens aksjer i Trønder-Avisa.

Dommen ga Polaris Media medhold i at de har en rett til å erverve Inntrøndelagens aksjer i Trønder-Avisa til en pris av nærmere 49,5 millioner kroner. Dommen innebar også at Inntrøndelagen skulle betale Polaris 1, 4 millioner kroner i saksomkostninger. Styret i LL Inntrøndelagen er enstemmig i sin beslutning om anke.

– Jeg bekrefter av vi anker dommen i sin helhet, da vi mener at tingretten har lagt til grunn en forståelse av aksjonæravtalen som verken har grunnlag i dokumentfaste bevis eller i forklaringene som kom fram i tingretten, sier Hulda Tronstad, styreleder i Inntrøndelagen.

Amedia kjøpte i 2020 i overkant av 94 prosent av Inntrøndelagen. I forkant gjorde selskapet en vedtektsendring som begrenset Amedias mulighet til å stemme for mer enn 50 prosent av aksjene. Amedia har rett på kun en styreplass i Inntrøndelagen, og sitter dermed med mindretall i styret.

Filip Truyen fra Wikborg Rein er Inntrøndelagens prosessfullmektig. Han legger vekt på at aksjonæravtalen skal tolkes i samsvar med alminnelige prinsipper for tolking av avtaler. Spørsmålet om «kontroll» er et vesentlig vurderingsspørsmål i ankesaken.

– Tingretten har oversett et grunnleggende utgangspunkt i aksjeselskapsretten, nemlig at eierandel og innflytelse ikke nødvendigvis er sammenfallende. Når vedtektene i Inntrøndelagen bestemmer at Amedias avgitte stemmer ikke kan telle mer enn 50 %, har de ikke kontroll. Tingretten mener Amedia har kontroll i en slik situasjon fordi de kan vinne en loddtrekning ved like stemmetall, men det er feil.

Truyen peker på at dommen påankes i sin helhet, både bevisbedømmelsen og rettsanvendelser.

Polaris Media har gjentatte ganger prøvd å kjøpe Trønder-Avisa, inkludert eierselskapet LL Inntrøndelagen, med tilbud som har vært en brøkdel av hva selskapet har hatt av verdi, helt ned i sju millioner. Polaris Media har også etablert aviser som er direkte konkurranse til Trønder-Avisa.

– LL Inntrøndelagen ønsker å sikre et reelt mediemangfold i Trøndelag. Derfor er det så viktig at dommen fra Inntrøndelag tingrett ikke blir stående, sier styreleder Hulda Tronstad.

Powered by Labrador CMS