Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen (til venstre) er ikke bekymret for økt banning på NRK. Her avbildet med Kringkastingsrådets leder Julie Brodtkorb.
Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen (til venstre) er ikke bekymret for økt banning på NRK. Her avbildet med Kringkastingsrådets leder Julie Brodtkorb.

Klage på bruk av samisk og omdiskuterte Frontkjemperne - dette skal behandles i Kringkastingsrådet

Tre saker skal opp i kringkastingsrådet.

Publisert Sist oppdatert

Klager på bruk av samisk språk i Dagsrevyen, og avsløring av sportsresultater er blant klagene som skal opp i Kringkastingsrådet på torsdag.

I tillegg skal en klage på tv-serien Frontkjemperne.

«Disse som vår historiske styringsmakt etter krigen hadde gjort ende på på muren til akershus festning om de ble fanget, kan ikke få luft til sin vrangsynte og selvforherligende måte å se ting på slik at det kan vekkes grusomt feil tanker i ungdom som ser dette. Vi må minnes slik at historien ikke gjentar seg, ikke påminne slik at historien potensielt gir liv til hatets flamme og rettferdigjøring av det disse skamflekkene for norges gjerninger gir slik dere fremstiller det.», står det blant annet i klagen.

Klagen på bruk av samisk kommer etter at NRK tidligere i år åpnet for at samisk kan brukes som reporterspråk i Dagsrevyen.

I tillegg til klagene er hovedtemaene om den journalistiske satsingen med Den store folkevandringen, korrespondentlivet i NRK samt en gjennomgang av dramaserien Exit 2. Se nedenfor for hvilke saker som skal klagebehandles.

Totalt har rådet fått inn 267 henvendelser fra publikum denne gangen, opplyser NRK.

Disse klagene skal opp i denne ukens Kringkastingsråd

  • Klage på Frontkjempere. (Klage 5816 på s. 36) Lenke til serien
  • Klage på avsløring av sportsresultater (Klage 5601 på s. 67)
  • Klage på bruk av samisk (klage 5721 på s. 120 og 5765 på s. 121) Lenke til saken i Dagsrevyen. Ca 35’30’’ ut i sendingen.

Kilde: NRK

Powered by Labrador CMS