VGs utviklingsredaktør Øyvind Brenne kan glisende konstatere at konfetti-stuntet (innfelt) på VG-fronten i helgen ga uttelling.
VGs utviklingsredaktør Øyvind Brenne kan glisende konstatere at konfetti-stuntet (innfelt) på VG-fronten i helgen ga uttelling.

Over en million klikket på VGs konfetti-knapp

– Det ligger jo i VG-blodet å gjøre litt sprell.

Publisert Sist oppdatert

VG markerte korona-gjenåpningen av Norge på lørdag med en egen konfetti-knapp øverst på fronten.

Knappen erstattet den mye omtalte koronaspesialen, som har toppet VG-fronten siden mars i fjor.

Konfetti-knappen gjorde det mulig for leserne å spre digital konfetti over fronten i gjenåpningsfeiring. Og det er det mange som benyttet seg av .

Totalt fikk boksen 1 096 429 klikk, opplyser VGs utviklingsredaktør Øyvind Brenne.

– Selv om pandemien på ingen måte er over, og vi selvsagt har et stramt journalistisk blikk på alt rundt gjenåpningen, følte vi det var en god anledning til å la VG-fronten ose overskudd. Når våre strålende folk som jobber i skjæringspunktet mellom redaksjon, utvikling og teknologi kommer opp med slike ting, banker VG-hjertene litt ekstra, sier Brenne.

Det samme teamet som har vært sentrale i korona-spesialen - med redaksjonell utviklinger Sondre Nilsen i spissen - sto bak stuntet.

VG kjørte først en nedtelling til klokken 16.00 lørdag, før konfetti-knappen tok over.

– Ideen om en litt mer forseggjort nedtelling enn standarden oppstod hos breaking/front. Det ligger jo i VG-blodet å gjøre litt sprell, så ideene kom fra flere, sier Nilsen.

– Korona-statistikken har hatt den prominente frontplasseringen i lang tid. Da ble det også en passende anledning til å bruke den samme plassen til å heller vise denne nedtellingen. Men hva skulle skje når nedtellingen var ferdig? Selvfølgelig hadde utvikler Martin Pedersen «noe konfetti liggende». Så var det bare for front-sjonglør Mads Erik Forberg og meg å raskt sy sammen de innkommende ideene med konfettien, og det satte brukerne tydeligvis pris på, sier Nilsen.

Brenne understreker at selv om korona-spesialen nå er fjernet fra front, så betyr ikke det at den ikke vil bli oppdatert fremover.

– Korona-oversikten holder journalistisk verdensklassenivå, og vi oppdaterer fortsatt. Den vil fremover også være en naturlig stolpe i dekningen vår, sier han.

Powered by Labrador CMS