Kåre Henriksen, utviklingsredaktør i NTB, og professor Lars Nyre ved Universitetet i Bergen.
Kåre Henriksen, utviklingsredaktør i NTB, og professor Lars Nyre ved Universitetet i Bergen.

NTB inngår samarbeid med TekLab Bedrift

NTB blir en partnerbedrift til TekLab Bedrift i et treårig prosjekt om å utvikle teknologi innen medier og kommunikasjon. Målet er å lage prototyper på nye løsninger for mediebransjen.

Publisert

Kåre Henriksen er prosjektansvarlig for NTBs bidrag. Sammen med et team av produktsjefer skal han koble studentene på innovasjonsarbeid til nytte for hele det norske medielandskapet.

– Vi har store ambisjoner for NTBs teknologiutvikling. Samarbeidet med TekLab Bedrift bidrar til både læring og inspirasjon, slik at vi kan lage nye og bedre produkter til kundene våre, sier Kåre Henriksen, utviklingsredaktør i NTB.

I TekLab Bedrift deltar bachelor- og masterstudenter fra Universitetet i Bergen, Høgskulen i Volda og Universitetet i Stavanger – i et samarbeid med seks utvalgte teknologiselskaper. NTB er den eneste mediebedriften blant partnerne.

– NTB har en ambisjon om å bli Europas mest innovative nyhets- og medieteknologibyrå. Da er det viktig å lytte til studentmiljøene og benytte den fantastiske skaperkraften som ligger ute i universitetene. Dette samarbeidet vil gi NTB ny kunnskap og verdifulle sparringspartnere, og samtidig får studentene en helt unik mulighet til å lære av noen av Norges råeste teknologer og produktsjefer, sier sjefredaktør og administrerende direktør Tina Mari Flem i NTB.

TekLabs mål er å lage prototyper på nye løsninger for mediebransjen i Norge, og det er studentene som står for alt utviklingsarbeidet.

– Det er stor stas for et undervisningstiltak som TekLab å kunne inngå en avtale med Norges ledende nyhetsbyrå. Det gir oss forutsigbarhet i den pedagogiske utforskningen som gjør at vi kan lage mye mer avanserte utviklingsprosjekter enn vi ellers kunne gjort, sier professor Lars Nyre ved Universitetet i Bergen.

Han er ansvarlig for TekLab-prosjektet, som er et nettverk for innovasjon i medieutdannelser og basert i Media City Bergen.

Powered by Labrador CMS