Tora Lind Berg startet i jobben som politisk redaktør i iTromsø den 1. april. Muligheten for å bli redaktør var noe som i utgangspunktet lokket henne til Tromsø.
– Da stillingen som politisk journalist ble utlyst var det med en mulighet for etter hvert å tre inn i rollen som politisk redaktør, så det var en del av motivasjonen, sier Lind Berg til Medier24.
Martin Lægland, som tidligere hadde jobben, sluttet for å gå til VG.
Lind Berg sier hun aldri har hatt et definert mål om å bli redaktør, men at hun fikk veldig lyst da sjansen kom.
– Overgangen fra politisk journalist til redaktør har vært myk. Jeg har egentlig aldri gått med noen redaktørdrøm i magen, men det er spennende å ha fagansvar for det område jeg synes er mest spennende å jobbe med, sier hun.
Ser frem til valgkamp
Da Lind Berg startet i iTromsø var det stortingsvalget som sto øverst på menyen. Nå venter et lokalvalg til høsten som vil oppta mye av tiden deres framover.
– Det blir gøy å lage journalistikk på det. Tromsø har en historikk med store fadeser i ordfører-nominasjoner og mye krangling rundt det. I tillegg er det mye intern strid i partiene her.
Hun har tidligere jobbet i blant annet Sandnesposten og Akershus Amtstidende. Tromsø-politikken er noe annet, sier hun.
– Det er absolutt mer temperatur her, med freidige uttalelser og skyting fra hofta. Nordlendinger kan uttale seg sånn uten at det stikker så dypt, forteller hun.
Har vært kritisk
iTromsø har 25 redaksjonelt ansatte, og alle må stort sett belage seg på å jobbe med det meste. Lind Berg er opprinnelig fra Kvæfjord, som er mellom fire og fem timer i bil fra Tromsø.
Likevel synes hun at hun har fått bra kjennskap til det politiske miljøet i byen.
– Til nå føler jeg meg veldig komfortabel, og jeg har ikke vært for lite kritisk. Det er jo på mange måter en litt takknemlig posisjon å komme utenfra og gå inn i de lokale vepsebolene, så det kan noen ganger brukes som en fordel. Og til nå har jeg hatt det jævlig artig.
Hun har også en plan for hvordan de skal engasjere yngre med deres politiske journalistikk.
– Jeg tror det er litt enkelt. Du må snakke med de yngre, fordi unge folk vil lese om andre unge. Det er ikke mer «hokus pokus».