NRKs nye kulturredaktør, Ingerid Nordstrand

Ingerid Nordstrand er ny kulturredaktør i NRK

– Jeg føler at jeg omtrent har vokst opp i Kulturavdelingen, siden jeg stort sett har hatt hele min karriere i disse gangene, sier Nordstrand.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

– Jeg er skikkelig glad for å få denne muligheten. Kulturfeltet er så rikt, og det å formidle opplevelser, underholdning, innsikt og nye tanker til publikum gjennom kulturinnhold og kulturjournalistikk føles både viktig, meningsfullt og ikke minst er det utrolig gøy, sier hun i en pressemeling.

Nordstrand har siden 2014 vært redaksjonssjef i kulturavdelingen, og har blant annet vært redaksjonssjef for TV-serier, ledet avdelingens utviklingsarbeid og hatt ansvar for podkastsatsningen.

Hun startet som TV-journalist i samme avdeling. Hun har dessuten utviklet og prosjektledet programserien Nasjonalgalleriet som gikk i mange sesonger, i tillegg til å starte opp blant annet Arkitektens Hjem og Sommer i P2.

– Jeg føler at jeg omtrent har vokst opp i Kulturavdelingen, siden jeg stort sett har hatt hele min karriere i disse gangene og med disse flotte kollegene. Jeg ser enormt fram til å jobbe videre i denne avdelingen som, inkludert vårt eget orkester, er proppfull av ulik spisskompetanse og skyhøye ambisjoner. Det skal bli spennende å ta fatt på jobben og se hva vi kan få til i årene som kommer, sier hun om sin nye lederstilling.

Som utdanningsbakgrunn har Nordstrand regiutdannelse fra Høgskolen i Lillehammer, og studier i medievitenskap og etnologi på UIB og ved Universitetet i København.

Vibeke Fürst Haugen, direktør for Marienlyst-divisjonen og kommende kringskastingssjef, er svært fornøyd med å få Ingerid Nordstrand på plass som ny kulturredaktør.

– Jeg er veldig glad for at hun har takket ja til å lede kulturavdelingen vår. Nordstrand har et sterkt engasjement for å fremme kulturens plass og betydning i samfunnet og har store ambisjoner for NRKs kulturinnhold. Hun er også sterk strategisk, har lang erfaring som redaksjonell leder og hun kan vise til gode resultater med å utvikle både innhold og organisasjon. Jeg er trygg på at dette vil bli bra for norsk og samisk kultur, for NRK og for publikum, sier Marienlyst-direktøren.

Ingerid Nordstrand overtar rollen som ny kulturredaktør etter Marius Hoel som gikk til NRKs utviklingsavdeling i mars.

Powered by Labrador CMS