Ingrid Fredriksen blir ny grave og historie-coach i Lab2.
Ingrid Fredriksen blir ny grave og historie-coach i Lab2.

TV 2 styrker grave-satsingen: SKUP-vinner blir coach

Ingrid Fredriksen blir ny grave- og historiecoach i TV 2-satsningen Lab2

Publisert Sist oppdatert

TV 2 styrker gravesatsingen TV 2 styrker satsingen på graving og dybdejournalistikk. Nå har de fått med seg Ingrid Fredriksen som ny grave- og historiecoach i Lab2.

Tidligere SKUP-vinner

– Å få Ingrid inn i Lab2 vil gi teamet enda mer redaksjonell kraft og fart. Hun har allerede markert seg tydelig som journalist i TV 2 - men også en lagspiller, som er svært viktig i rollen, sier Karianne Solbrække, nyhetsredaktør i TV 2.

Fredriksen har vunnet en rekke priser både for historiefortelling og graving, blant annet Skup-prisen.

For to år siden etablerte kanalen Lab2, som skal være «et kraftsenter for fremtidens nyhetsjournalistikk i TV 2 - og styrke TV 2 undersøkende journalistikk.»

TV 2 tok i fjor sitt første SKUP-diplom på ni år for kunstgress-prosjektet, et samarbeid mellom sporten og Lab2.

Siden da har Lab2 markert seg som en del av satsinger som trillingenes historie, og avsløringene i Fake-industrien - som dokumenterte skjult handel med falske merkevarer. Lab 2 har til nå bestått av én designer, to datajournalister og en leder.

– Drømmejobb

Nå styrker Lab2 teamet med én redaksjonell ressurs - altså grave- og historiecoach. I rollen skal hun jobbe tett sammen med ledere og journalister for å sikre fremdrift, metodikk og god formidling.

– Dette er min drømmejobb. Jeg er veldig spent - og glad - for at jeg får mulighet til å jobbe mer med det jeg brenner for, sier Fredriksen.

Hun ble ansatt som journalist i TV 2s inneriksavdeling i Bergen i 2019, og har fra før lang erfaring som journalist, blant annet ni år i Bergens Tidende. Hun har vært innom de fleste grener av journalistikken, fra breaking til feature, forklarende journalistikk og graving.

– Jeg er kjempeglad for at TV 2 fortsetter å satse på kvalitetsjournalistikk. Det skjer mye innen både journalistikk og utvikling, og vi i laben skal fortsette å sørge for god flyt fremover. Å få Ingrid med på laget er et stort løft for oss, sier Anniken Hjertholm, leder Lab2.

Powered by Labrador CMS