Mathias Engstrøm Sandstøl
Mathias Engstrøm Sandstøl

#Studenten:

– Smart å bygge seg opp litt erfaring før man sikter mot «de største avisene»

Mathias Engstrøm Sandstøl svarer på fem spørsmål i Medier24s spalte #Studenten.

Publisert

I spalten #Studenten ønsker Medier24 å få journalist- og mediefag-studenter til å fortelle om alt fra hvorfor de har valgt sin studieretning og til hvilke forventninger og tanker de har om bransjen de er på vei inn i.

Neste ut er Mathias Engstrøm Sandstøl, som studerer journalistikk ved Høgskulen i Volda.

– Hvorfor studerer du journalistikk?

– Jeg har alltid hatt en brennende interesse for å produsere ting, derfor passer journalistyrket meg godt. Det å kunne jakte etter nyheter, formidle historier og å arbeide under tidspress er tre elementer jeg verdsetter høyt. Mediebransjen er dessuten i stadig utvikling, journalistyrket inkludert. Papiravisene vil etter hvert forsvinne, og vi er midt oppi en digital revolusjon, som jeg ønsker å være en del av.

– Hva tenker du om de fremtidige jobbmulighetene i bransjen?

– Mitt inntrykk er at mulighetene er mange, så lenge man vil det nok. Særlig i journalistyrket kan det være smart å bygge seg opp litt erfaring før man sikter mot «de største avisene». For noen er det sikkert vanskelig å få fast stilling, men sånn er det i alle jobber. Så lange man tør å kaste seg ut i det, tror jeg man kan komme langt på jobbmarkedet.

– Hvilken type journalistikk ønsker du helst å jobbe med?

– Alt av nyhetsrelatert journalistikk – både store og små saker. Ingen saker er for små, så lenge en finner rett vinkling. Samtidig er det ikke til å stikke under en stol at gravende journalistikk er noe som fascinerer meg litt ekstra.

– Hva burde norske medier dekket mer av?

– Norske medier burde variere mer i sakene sine. Per nå bærer mange aviser preg av at de fort legger all fokus på en spesiell hendelse når det skjer noe stort. Mediene i Norge burde fremme flere stemmer i samfunnet, og belyse flere sider av saker. Alle har en stemme, en mening, en historie som burde komme frem.

– Har du et journalistisk forbilde eller en redaksjon som inspirerer deg?

– Jeg har veldig sansen for journalist og programleder Helene Sandvig. Hun er flink til å behandle intervjuobjektene sine som medmennesker, og tør å si ifra dersom hun er uenig i noe. Det har jeg stor respekt for.

Powered by Labrador CMS