Vemund Rognstad studerer journalistikk ved Høgskulen i Volda.

#Studenten:

Mener norske medier burde dekke politikk på en annen måte: – Vil føre til at flere bruker stemmeretten sin

Vemund Rognstad svarer på fem spørsmål i Medier24s spalte #Studenten.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

I den nye spalten #Studenten ønsker Medier24 å få journalist- og mediefag-studenter til å fortelle om alt fra hvorfor de har valgt sin studieretning og til hvilke forventninger og tanker de har om bransjen de er på vei inn i.

Neste ut er Vemund Rognstad, som studerer journalistikk ved Høgskulen i Volda.

– Hvorfor studerer du journalistikk?

– Muligheten til å kunne jobbe med sportsjournalistikk på fast basis er noe som virker attraktivt. Helt fra jeg gikk på barneskolen har sport generelt vært en stor del av livet, og jeg har lenge sett for meg å kunne jobbe som sportskommentator, enten det er fotball, sykling, langrenn eller skiskyting.

– Hva tenker du om de fremtidige jobbmulighetene i bransjen?

– Jeg ser at for eksempel VG Live har erstattet flere av de skrivende journalistene deres med robotjournalister. Spør du meg synes jeg slike løsninger gjør det mindre aktuelt å benytte meg av den type kanaler når jeg skal følge med på kamper jeg ikke har mulighet til å se selv. Flere peker også på journalistyrket som et usikkert yrke, men jeg jobber ut fra tanken om at så lenge jeg jobber hardt og dedikert nok, lenge nok, bør jobbmulighetene være gode.

– Hvilken type journalistikk ønsker du helst å jobbe med?

– Utvilsomt sportsjournalistikk. I godt over ti år har jeg kommentert mine egne FIFA-kamper og kommentert mine egne langrennsturer som om det var et renn. Om det er nett, TV eller radio spiller i begynnelsen ikke så stor rolle.

– Hva burde norske medier dekket mer av?

– Politikk. Kanskje ikke mer, men på en annen måte. Jeg har følelsen av at mange kunne hatt godt nytte av å vite mer av hva de ulike norske partiene virkelig brenner for. Det tror jeg også vil føre til at flere bruker stemmeretten sin og at det betyr mer for folk å stemme.

– Har du et journalistisk forbilde eller en redaksjon som inspirerer deg?

– Roar Stokke. Champions League er ikke det samme uten.

Powered by Labrador CMS