LL35, gaminghuset, NRK.

Slutt for NRKs gamingsatsing LL35

Etter å ha brukt flere titalls millioner på gaminghus-prosjektet, legges nå satsningen ned. 

Publisert Sist oppdatert

Det bekrefter NRKs eiendomssjef, Harald Haugerud, til VG.

NRK brukte over 30 millioner på gaminghuset, men alt gikk ikke etter planen. Nå er det slutt for satsningen.Det bekrefter NRKs eiendomssjef, Harald Haugerud, til VG.

– Det har vært et krevende prosjekt, krevende infrastruktur og en betydelig grad av læring. Jeg kan bekrefte at det er slutt for den satsningen.

NRKs gaminghus, LL35 skulle nå unge seere, med livestream av livet til gamere 24 timer i døgnet. Men det har blitt en kostbar affære for statskanalen.

– Takk for nå! NRK har valgt å ikke fortsette å lage LL35. Det betyr at det ikke kommer mer fra oss her - bortsett fra en aller siste video neste uke! skriver NRK LL35 på Youtube-kanalen sin.

Selger huset

Haugerud sier til VG at huset vil selges i 2025. På spørsmål om hva det har kostet, antyder han rundt 30 millioner totalt dersom man tar med tekniske installasjoner.

NRKs satsing på gaming, LL35 gikk live for første gang for to år siden. 

I forkant kjøpte NRK et eget hus på Ljan i Oslo, men endte med å saksøke tidligere eier og forsikringsselskapet etter de oppdaget vannlekkasjer. Den saken tapte de.

Når innholdet endelig var på plass skulle det strømmes 24/7 fra huset via 50 kamera på plattformen Twitch, med tre profiler som bodde i huset. Målet var å vise livet til gamere, både når de spiller, men også lager mat og lever et vanlig liv. 

Medier24 skrev i februar i fjor om prosjektet som NRK har brukt over 30 millioner på, og som på det tidspunktet hadde gjennomsnittlig 100–300 samtidige brukere.

I fjor sommer endret prosjektet seg. Profilene flyttet ut av huset, og det ble knyttet tolv profiler til satsingen. Samtidig flyttet de fra Twitch over til Youtube. 

Martin Belgen Isaksen, også kjent som Multiguru, forteller i en Youtube-video at han nå slutter i NRK.

– LL35 skal dessverre legges ned. Det er jo alltid kjipt å miste en jobb, og spesielt LL35 og den type jobb, sier han i videoen.

Han sier han synes jobben har vært gøy, lærerikt og bra.

– Vi har fått lage så mye gøy innhold. Jeg har fått prøvd meg som programleder i NRK, fått ekspandere YouTube-idéer enda mer og fått tilgang til et NRK-budsjett til å lage f.eks. GeoGuessr in real life.

Han skryter også av redaksjonen og de andre som har jobbet i prosjektet.

– Det har vært nydelig å bli kjent med dem.Han sier han har fått beskjed om at det er økonomiske grunner til at NRK legger ned LL35, fordi de vil spare penger og bruke dem andre steder.

– Var overambisiøst

Tidligere administrerende direktør i Good Game, og programleder i podcasten Spillmatic, Erling Rostvåg, sier til Medier24 at han synes det er synd at de legger ned.

– Jeg tror at dersom de hadde fått til det de prøvde på, ville det vært et viktig bidrag for å skape kultur og forståelse av kultur for gamingmiljøet. Men det var nok overambisiøst og de hadde nok undervurdert hvor mye det krevde.

Han legger til at noen av utfordringene med prosjektet var at ting som skulle være automatisert, som videokameraene i huset, aldri ble det, og det ble mye manuell jobbing.

– Problemet var at det ikke var nok folk til å sikre at innholdet ble bra. I tillegg var det i starten disse profilene som bodde i huset, som nok så for seg at de bare skulle henge og spille så ble det bra. Men realiteten var at de måtte ha jobbet som en redaksjon.

Han legger til at han har lagt merket til at huset har blitt brukt til andre ting enn LL35 etter at profilene flyttet ut, og heller ble en hub.

Rostvåg sier at han skjønner at planen med endringen var å gjenta suksessen med ungdomsprogrammet FlippKlipp, men for eldre seere.

– Men de gjorde det ikke på en måte som lakk inn i min bevisthet. Og selv om jeg nok er eldre enn målgruppen, burde det ha nådd meg, og det gjorde det ikke, sier han.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS