Silje Kampesæter

Silje Kampesæter (32) er ansatt som nyhetsredaktør i Forsvarets forum

Hun blir fagbladets første kvinnelige redaktør.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Silje Kampesæter (32) er ansatt som nyhetsredaktør i Forsvarets forum, opplyser fagbladet.

Hun har jobbet i Forsvarets forum som journalist siden 2018, og har også vært fungerende digitalredaktør og ansvarlig for redaksjonell utvikling.

– Forsvarets forum har utviklet seg enormt på digitale flater de siste årene. Samtidig har vi også et enormt potensiale. Vi har en lojal og interessert lesermasse som er utrolig tørste på nyheter. Slik sett er vi i en veldig heldig posisjon, sier Kampesæter.

– Vi er absolutt inne på riktig spor – så det blir ingen stor sporendring slik sett, men mer en dyrking av det vi allerede gjør. Vi er en liten redaksjon, som dekker store og viktige sikkerhetspolitiske temaer. Med økt nyhetsjobbing vil vi oftere stå overfor vanskelige valg og prioriteringer av saker. Noen ganger vil det svi, men til slutt vil det gjøre sluttproduktet vårt, journalistikken, enda bedre, sier hun.

Kampesæter har tidligere jobbet i både TV 2, NRK, Dagbladet og Aftenposten. Hun var Midtøsten-korrespondent for Aftenposten i 2015 og 2016.

Ansvarlig redaktør Stian Eisenträger er fornøyd med ansettelsen.

– Silje har demonstrert at hun har stor gjennomføringskraft, hun er strukturert, kan prioritere hardt og har svært gode lederegenskaper. Hun kan vise til å ha oppnådd en rekke solide og dokumenterte resultater, og vi er heldige som greide å sikre oss henne til denne særdeles viktige stillingen, sier han.

Samtidig som Kampesæter går inn i sin nye stilling fra 1. februar, tiltrer digitalredaktør Ole Kåre Eide inn i ny stilling som prosjektredaktør, opplyser Forsvaret forum.

Der vil Eide får «særskilt ansvar for magasin, lengre reportasje- og graveprosjekter, samt digital historiefortelling».

Powered by Labrador CMS