Fredrik Kvåle Dørum og Tom Marius Kittilsen
Fredrik Kvåle Dørum og Tom Marius Kittilsen

Fenomen ansetter humoransvarlig - henter fra Warner Bros. Discovery

Fredrik Kvåle Dørum skal styrke Fenomens satsing på humor.

Publisert

Fenomen henter Fredrik Kvåle Dørum fra Warner Bros. Discovery for å lede selskapets satsing på humor.

– Dette er en stjernesignering for oss, og et tydelig signal om at vi tar humor på alvor. I Fenomen har vi vært gode på scripted, dokumentar-serier og filmer, men vi har sett et klart behov for å styrke oss på humor- og underholdning, sier CEO og kreativ leder i Fenomen Tom Marius Kittilsen.

Kvåle Dørum har 15 års erfaring med humor- og underholdningsproduksjoner.

I Warner Bros. Discovery har han vært både utviklingsansvarlig og vikarierende humorsjef, i tillegg til å fungere som executive produsent for humorsuksesser som blant annet Konge Befaler, Hvite gutter, Kjør meg til OL, Alle mot alle, Basic Bitch og Alltid Beredt!.

Som humoransvarlig i Fenomen vil Kvåle Dørum jobbe på tvers av selskapets virksomhetsområder som omfatter non-scripted, scripted, podcast, scene/event og management.

– Jeg gleder meg enormt til å se humormuligheter utover bare for TV. Som gammel teatermann gleder jeg meg spesielt til å kunne også tenke scene/live, men også utvikle nye humortalenter for både tv, lyd og scene, sier Fredrik Kvåle Dørum.

– Jeg opplever at Fenomen er nyskapende, innovativt og veldig fremoverlent i en litt presset mediebransje. Tom og co har satt sammen et utrolig godt lag med samsvarende verdier som jeg er veldig heldig å kunne få joine, legger han til.

Fenomen har som mål å bli den foretrukne partner for både talenter og kanaler innenfor humor og underholdning.

- Skal vi ta posisjon også innenfor humor og underholdning må vi ha de beste folka i bransjen, og da var det lett å ta en telefon til Fredrik. Han har tross alt jobbet med noen av de aller morsomste produksjonene som har gått og går på norsk tv. I tillegg er han en skikkelig bra fyr, og det verdsetter vi høyt i Fenomen, sier Kittilsen.

Powered by Labrador CMS