Dette er noen av profilene som skal dekke vinter-OL for Discovery.

Discovery måtte plutselig gjøre OL-forberedelsene i supertempo: – En utfordring

Etter sommer-OL fikk Discovery-gjengen én ukes ferie. Så startet oppkjøringen til vinter-OL.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Da sommer-OL 2020 plutselig ble flyttet til 2021 grunnet koronapandemien, fikk rettighetshaver Discovery plutselig dårlig tid.

Flyttingen betydde nemlig at de kun ville ha drøye seks måneder fra deres dekning og sending av sommer-OL var over, til vinter-OL i 2022 skulle sendes på Discoverys flater.

For sportsdirektør Morten Johannessen og resten av Discovery-teamet betydde det at vinter-OL-dekningen, som vanligvis planlegges over ett til to år, måtte løses på rekordtid.

– Vi har egentlig planlagt det meste av OL-dekningen på et halvt år. Da var erfaringene fra vinter-OL 2018 og fjorårets sommer-OL greit å ha med seg. Vi har også lært ekstremt mye nytt nå, sier Johannessen til Medier24.

Og fortsetter:

– Å gjøre dette på såpass kort tid, vel vitende om at pandemibølgene kommer og går, har vært en morsom utfordring. Vi har tatt det på strak arm, og sett på det som en utfordring, og ikke et problem.

Tok én ukes ferie

Grunnet det store tidspresset, tok ikke Discoverys ansatte seg mye ferie etter sommerens OL.

Johannessen forteller at planleggingen på sett og vis aldri stoppet opp, i overgangen mellom de to sportsarrangementene.

– Vi hadde en liten ukes ferie, så var vi tilbake og fortsatte der vi slapp. Vi hadde et bedre utgangspunkt denne gangen enn sist, fordi så mange da også jobbet med andre ulike prosjekter parallelt med OL.

– Nå kunne vi dedikere oss til OL i enda større grad. Det at vi har kunnet være i OL-modus har talt til vår fordel, forteller han.

– Hvordan har dere sikret at det går bra med medarbeiderne deres, med dette høye OL-tempoet?

– HR-avdelingen vår passer veldig godt på at vi er flinke til å identifisere de pusterommene som finnes i planen, slik at de ansatte får den ferien de rettmessig har krav på, sier Johannessen.

Må være i «en boble»

Koronapandemien gjør at både utøvere og pressefolk blir underlagt et svært strengt smittevernregime i Kina.

Discoverys medarbeidere vil måtte teste seg både i forkant og under lekene, og ikke kunne bevege seg utenfor hotellet sitt, annet enn når de er til stede på olympiske øvelser.

– Man må operere innenfor en boble. Det er begrensede muligheter for interaksjon, og det handler om å beskytte utøvere fra smitte. Vi får lov til å gjøre intervjuer med utøvere i mixed zone og i deltakerlandsbyen, så lenge vi holder riktig avstand og bruker munnbind, sier Johannessen.

– Så Discoverys ansatte får med andre ord ingen muligheter for sightseeing i Beijing?

– Nei. Mer enn noe annet handler det om å begrense, og aller helst forhindre smitteutbrudd. Man kan ikke uten videre forlate boblen. Vi ønsker å beskytte utøverne fra smitte, slik at alle kan konkurrere, sier Johannesen.

Grunnet smittevernhensyn har Discovery også valgt å holde alle sine sportskommentatorer hjemme. De vil kommentere øvelsene fra Discoverys lokaler i Oslo.

Om dette sier Johannessen:

– Det er utfordrende å produsere et så stort arrangement som OL i en pandemi, og det er knyttet usikkerhet til eventuelle karantener og isolasjon ved ankomst i Beijing.

– Forholdene er uforutsigbare og for å minimere risiko knyttet til produksjonen og de redaksjonelle teamene har vi besluttet å sende færre personer til Beijing enn planlagt.

Johannessen er imidlertid ikke bekymret for OL-sendingene.

– Med dagens teknologi er det fullt mulig å produsere og levere svært gode sendinger med storparten av bemanningen i Oslo. Vi har god erfaring med dette fra bla. OL i Tokyo nå i sommer.

Powered by Labrador CMS